AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı Açıklaması

'3. köprü, Osmangazi Köprüsü, 3. havalimanı, Kanal İstanbul gibi dünya ölçeğinde mega projeleri 14 yılda gerçekleştirdik, hizmete sunduk. Biz hiç bir zaman milletin derdine deva teşkil etmeyen, sorunlarının çözümüne katkı sağlamayan, Türkiye’nin daha hızlı, tempolu yönetimi için muazzam bir alt yapı oluşturmayan hiçbir projeyi milletin önüne getirmedik'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 3. köprü, Osmangazi Köprüsü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi dünya ölçeğindeki projeleri 14 yılda gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 'Biz hiçbir zaman milletin derdine deva teşkil etmeyen, sorunlarının çözümüne katkı sağlamayan Türkiye’nin daha hızlı, tempolu yönetimi için muazzam bir alt yapı oluşturmayan hiçbir projeyi milletin önüne getirmedik.' dedi.

Cuma namazını Nuruosmaniye Camisinde kılan Yazıcı, namaz sonrası, Fatih AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk'le çarşı esnafını ziyaret etti.

Cami çıkışında lokma satan bir esnaftan lokma alarak vatandaşlara ikramda bulunan Yazıcı, esnaf ve vatandaşlarla fotoğraf çektirerek Eminönü'ne geçti. Eminönü Meydanında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafınca kurulan 'evet' çadırına uğrayarak oradaki kalabalığı selamlayan Yazıcı, anayasa değişikliğiyle birlikte Türkiye'nin daha hızlı ve tempolu ilerlemeye sağlayacağını, kaynaklarını büyüterek daha verimli kullanacağını dile getirdi.

Yazıcı, anayasa değişikliğinin kesinlikle bir rejim değişikliği olmadığını belirterek, 'Rejim cumhuriyettir. 1923’te Türkiye rejimini belirlemiştir. Hiç kimsenin bir kavgası yok.' dedi.

Hayati Yazıcı, muhalefet partilerinin anayasa değişikliği hakkındaki söylemlerine ilişkin şunları kaydetti:

'İlahi hakikat, bir başka ifadeyle gerçekle örtüşmeyen tezvirat, karalama amaçlı söylemlerdir. Biz sizin için bugüne kadar hesap veremeyeceğimiz, sorunlarınızın çözümlerine katkı sağlayamayacağımız hiç bir projenin takipçisi olmadık, öneren tarafı da olmadık. Bu anayasa değişikliğinin inşallah 16 Nisan’da onaylar, gerçekleştirirseniz cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü 2023’de daha güçlü, hızlı ve tempolu olarak bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Biz hiçbir zaman milletin derdine deva teşkil etmeyen, sorunlarının çözümüne katkı sağlamayan Türkiye’nin daha hızlı, tempolu yönetimi için muazzam bir alt yapı oluşturmayan hiçbir projeyi milletin önüne getirmedik.'

Daha sonra Eminönü'nden tramvaya binen Yazıcı, yolcularla sohbet ederek Fındıkzade'ye kadar yolculuk yaptı.
Kaynak: AA