Samandere Şelalesi'nde Çevre Düzenleme Çalışmaları

Düzce Belediyesi'nce önemli tabiat alanlarından Samandere Şelalesi'nde yaz hazırlıkları yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Düzce'nin önemli turizm bölgesi olan ve bir yıl önce Düzce Belediyesine devredilen Samandere Şelalesi'nde yeni sezon için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Nisan ayı itibariyle hizmete girecek Samandere Şelalesi'nde yürüyüş ve seyir parkurları hazırlandığı aktarılan açıklamada, YEYPAŞ Genel Müdürü Selahattin Sert'in, şu ifadelerine yer verildi:

'Zengin bitki örtüsünün su sesi ile bütünleştiği şelalede, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir. Şelalenin belediyemize devredilmesi ile alanda turizme yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Var olan doğa ve bitki örtüsüne hiç dokunmadan, yapılar üzerinde iyileştirmeler yapıldı. Şelalenin eşsiz manzarasına karşın keyifli yemek yenilmesi için yöreye özgü yemeklerin servis edildiği kır lokantası açıldı. Şelale ve çevresindeki yerleri izlemek, fotoğraf çektirmek için özel seyir terasları oluşturuldu.'

Açıklamada, yeni görünümüne kavuşan şelalenin, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez yöresi olacağının beklendiği kaydedildi.

Kaynak: AA