AK Parti Tokat Milletvekili Göçer Açıklaması

'Türkiye uluslararası platformlarda teröre karşı etkin önlemler alınması için yıllardır büyük çaba sarf etmekte, teröre karşı mekanizmaları harekete geçirmeye uğraşmaktadır'.

AK Parti Tokat Milletvekili Celik Göçer, 'Türkiye uluslararası platformlarda teröre karşı etkin önlemler alınması için yıllardır büyük çaba sarf etmekte, teröre karşı mekanizmaları harekete geçirmeye uğraşmaktadır.' dedi.

AK Parti Milletvekili Göçer yaptığı yazı açıklamada, Rusya'da Petersburg'da, Duma Meclis salonunda, teröre karşı işbirliği toplantısına katıldığını belirtti.

Türkiye'nin terör ile mücadelesinin devam ettiğini belirten Göçer, 'Türkiye aynı anda birden fazla, FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKPC gibi terör örgütlerine karşı mücadele vermektedir. Vatandaşlarımızı korumak ve kamu düzenini sağlamak bizim görevimizdir. Bu terör örgütlerinden özellikle FETÖ'nün altını çizmek durumundayım. Çünkü bu örgüt, çok ileri bir organizasyona sahiptir ve çok iyi kamuflaj yeteneği vardır. Siz dinleyicilerin de ülkelerinde bu örgüte ait okullar vardır. Bu konuda gerekli duyarlılığı göstermenizi beklemekteyiz.' ifadelerini kullandı.

Göçer mesajının devamında şunlara yer verdi:

'Terörle mücadele ederken temel insan hakları ve mahremiyeti konusunda ödün vermemekteyiz. Son iki yılda sadece intihar eylemleri sonucunda 503 masum insanımız canını kaybetmiş, yüzlercesi de yaralanmıştır. Türkiye DEAŞ tehdidine en yakın ülkedir.

DEAŞ'ın bombalı saldırıları sonucunda 316 can kaybı olmuştur. Türkiye DEAŞ'ın öncelikli tehdit ettiği bir ülkedir . DEAŞ'tan en çok zarar gören ülkelerden birisidir. Temmuz 2015'ten beri PKK 340 sivil vatandaşımız ile 879 güvenlik ve kamu görevlisini öldürmüştür. Türkiye uluslararası platformlarda teröre karşı etkin önlemler alınması için yıllardır büyük çaba sarf etmekte, teröre karşı mekanizmaları harekete geçirmeye uğraşmaktadır.'
Kaynak: AA