'İstanbul Öğretmen Akademileri' Paneli

Panelde, öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu derinliğe ve niteliğe kavuşması için yapılması gerekenler konuşuldu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, 'İstanbul Öğretmen Akademileri' ele alındı.

CNR Kitap Fuarı 1. salonda gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Emeksiz yaptı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile İÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi de panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı panelde konuşan Yelkenci, İstanbul Öğretmen Akademilerine ilişkin bilgi verdi.

Yelkenci, özellikle son yıllarda eğitim tartışmalarının, eğitimde niteliği artırma çalışmalarının iki ana konu üzerine yoğunlaştığını, bunların ilkinin müfredat, diğerinin de öğretmen yetiştirme meselesi olduğunu hatırlatarak, öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu derinliğe ve niteliğe kavuşması için İstanbul Öğretmen Akademilerini kurduklarını kaydetti.

Ömer Faruk Yelkenci, 'Değişik alanlarda, branşlardaki öğretmenlerimizi donatmak istedik. İhtiyaç hissettikleri anda kendilerini geliştirebilsinler istedik. Öğretmenler işin erbaplarıyla karşı karşıya gelip onlardan feyiz alsınlar ve daha nitelikli öğretmenler olsunlar istedik.' diye konuştu.

Prof. Dr. Develi ise öğretmenlerin, mesleklerinin yapısı dolayısıyla entelektüel olduğunu belirterek, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne İstanbul Öğretmen Akademileri için teşekkür etti. Projeyi ilk duyduğunda heyecanlandığını vurgulayan Develi, hızlı dönüşen bir dönemde öğretmenliğin daha nitelikli olması gerektiğini söyledi.

Develi, 'Akademi gönüllülük esasına dayandığı ve kişisel gelişimi teşvik ettiği için verimlilik şansı yüksek. Katıldığım programlarda öğretmenlerin memnuniyetine şahit oldum. 'Eğitim şart' diyorsanız önce öğretmenleri kaliteli bir şekilde yetiştirmek zorundasınız. Kurumsallaşmış, arkasında belli müesseselerin olduğu eğitim modeli geliştirmek durumundasınız. Çünkü bilimin araç gereçlerinin kullanımı ve bilimin kendisi her gün kendimizi yenilemeye itiyor.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA