Acılı Baba 'Alkollü Araç Kullanımı'na Savaş Açtı

İzmir'de alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu 16 yaşındaki oğlunu kaybeden Osman Aşçılar, 'Başka Boralar Ölmesin' adlı imza kampanyası başlattı Baba Aşçılar: 'Oğlumun hayalleri yarım kaldı. Oğlum 8 yıldır gitar çalıyordu. Sanat camiası, okul çevresi ve kendi müzik grupları çok üzgün çünkü Türkiye çok iyi bir caz ustasını kaybetti' 'Alkollü sürücü, biricik evladımı benden aldı. Bu, sadece benim oğlumla kalmaz, alkollü araç kullanımı sürdükçe nice Boralar da gidebilir'

MUSTAFA YILDIRIM - İzmir'de alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu 16 yaşındaki müzisyen oğlunu kaybeden Osman Aşçılar, alkollü araç kullanımının önüne geçmek için başlattığı 'Başka Boralar Ölmesin' adlı imza kampanyasıyla toplumda farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

İzmir'de özel bir lisede eğitimini sürdüren ve gitar kursuna giden 16 yaşındaki Bora Aşçılar'a 24 Mart'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe Vapur İskelesi yakınında yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada M.A.K'nin kullandığı otomobil çarptı.

Ağır yaralanan Aşçılar, kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 1,03 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü, 'alkollü şekilde araç kullanmak ve ölüme sebebiyet vermek' suçundan adliyeye sevk edildi.

Bilirkişi raporunda, Bora Aşçılar'ın 'asli kusurlu', alkollü sürücünün ise 'tali kusurlu' olduğu belirtildi. Bu rapor üzerine sürücü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Acılı baba Osman Aşçılar, 'alkollü araç kullanımının önüne geçmek' için 'Başka Boralar Ölmesin' adlı imza kampanyası başlattı.

- 7 bin 500 imzaya ulaştı

Aşçılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluna çarpan alkollü sürücünün serbest bırakılmasına anlam veremediğini söyledi.

Alkollü araç kullanımının önlenmesi gerektiğine işaret eden baba Aşçılar, bunun için Change.org internet sitesi aracılığıyla 'Başka Boralar Ölmesin' adlı imza kampanyası başlattığını ve 20 saat içinde de 7 bin 500 imzaya ulaştıklarını dile getirdi.

Aşçılar, 'Alkollü sürücü, biricik evladımı benden aldı. Bu sadece benim oğlumla kalmaz, alkollü araç kullanımı sürdükçe nice Boralar da gidebilir. Bundan sonra başka Boraların ölmemesi gerekiyor. Alkollü araç kullanmanın hiçbir şekilde affedilir bir yanının olmadığını düşünüyorum.' diye konuştu.

Aşçılar, verilen serbest bırakma kararının emsal teşkil etmemesi temennisinde bulundu.

Başlattığı kampanyaya destek çağrısında bulunan Aşçılar, 'Alkollü araç kullanmanın mümkün olmayacağını anlatmamız gerekiyor. 16 yaşında hayatını müziğe vermiş bir fidanımı kaybettim. Çocuklarımız için bu kampanyaya büyük bir destek vermemiz gerekiyor çünkü alkollü şekilde aracıyla oğluma çarpan kişinin serbest kalması beni hayal kırıklığına uğrattı.' dedi.

- Görgü tanığı arıyor

Kazaya yol açan sürücünün hız sınırı ihlali yaptığını ileri süren baba Aşçılar, bunu hukuki temele oturtmak için bir görgü tanığı arayışında olduğunu ifade etti.

Aşçılar, şöyle konuştu:

'Her attığım adımı hukuk çerçevesinde atmak istiyorum. Hepimiz insanız ve araç kullanıyoruz. Hepimiz yaya olarak da geziyoruz. Çok açık söylüyorum, eğer sürücü alkollü olmasaydı ben 'Oğlumu eceliyle kaybettim' diyecektim ama bu 1,03 promil alkolle işlenen bir cinayettir. Oğlumun mezarında rahat olabilmesi için adaletin yerine gelmesini bekliyorum. Bundan sonra da bu türlü alkollü sürücülerin yayaya çarptığı kazaları da yakından takip edeceğim.'

- Hayalleri yarım kaldı

Oğlunun iyi bir müzisyen olduğunu, gelecek vadeden birinin hayattan koparıldığını belirten Aşçılar, şunları söyledi:

'Oğlumun hayalleri yarım kaldı. Oğlum 8 yıldır gitar çalıyordu. Sanat camiası, okul çevresi ve kendi müzik grupları çok üzgün çünkü Türkiye çok iyi bir caz ustasını kaybetti. O hocasına, 'Türkiye'de caz bilinmiyor ama Türkiye'ye cazı ben öğreteceğim' demişti ama onun yerine daha çok Boralar gelecek, bu hukuk mücadelemin sonunda onların hepsine destek vereceğim.'

Kazanın olduğu bölgede İzmir Büyükşehir Belediyesinin tramvay hattı inşaatının bulunduğunu aktaran Aşçılar, bu bölgede yayalar için geçit ve trafik ışığı bulunmadığını öne sürdü.

Aşçılar, oğluna çarpan sürücünün tutuklanması veya yurt dışına çıkış yasağı konulması için mahkemeye başvurduğunu kaydetti.
Kaynak: AA