Mart Dokuzu Urla Ot Festivali Yapıldı

Urla Belediye Başkanı Uyar: 'Urla’da yalnızca deniz, tarih, kültür turizmi yaşanmıyor, artık gastronomi turizmiyle de katma değer kazanıyor'.

Urla'da, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Doğal Sofra Urla Gönüllüleri'nin işbirliğiyle düzenlenen Mart Dokuzu Ot Festivali yapıldı.

Urla Özbek köyünde düzenlenen festivalde, katılımcılar Ege'nin yemeklik otlarını ve bu otlardan yapılan yemekleri tanıdı. Düzenlenen 'Ot Tanıma Yarışması'na katılan konuklar, radika, turp otu, ebegümeci, ısırgan, arapsaçı, gelincik, turp filizi, kuzukulağı gibi yemeklik otlar topladı.

Festivalde İzmir Pop Orkestrası, Urla Belediyesi Konservatuvarı ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Korosu da seslendirdikleri parçalarla konuklara eğlenceli biri hafta sonu sundu.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, festivalde yaptığı konuşmada, 2 gün süren ot festivalini, 28-30 Nisan arasında yapılacak ve 1 milyon kişinin yöreye gelmesinin hedeflendiği 3. Uluslararası Urla Enginar Festivali'nin izleyeceğini belirtti.

Başkan Uyar, Yarımada bölgesinin giderek gelişen tarımsal kapasitesine işaret ederek, şunları söyledi:

'Ne mutlu ki bizlere ninelerimizden kalan zengin bir mutfak kültürümüz var. Tabi bunda mübadelelerin etkisi de oldukça büyüktür. Giritlisi, Arnavut'u, Boşnak’ı, Pomak’ı her biri ayrı lezzet katmış bu kültüre. Yaptığımız tüm bu festivaller işte bu noktada daha büyük bir anlam kazanıyor. Ninelerimizden kalan bu mirası koruyup gelecek nesle aktarırken, Urla’nın bir gastronomi kenti olarak da varlığını gözler önüne seriyor. Urla’da yalnızca deniz, tarih, kültür turizmi yaşanmıyor, Urla artık gastronomi turizmiyle de katma değer kazanıyor. Çiftçimiz, üreticimiz, kadınlarımız, esnafımız kazanıyor, Urla’mızın yüzü gülüyor.”

Kaynak: AA