Kütüphanenin 'Sessizliğini' Rock'n Roll Bozdu

SDÜ İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından, üniversitenin kütüphanesinde düzenlenen 'Flashmoob' etkinliğinde, ders çalışan öğrencilere Rock'n Roll konseri sürprizi yapıldı Üniversitenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler iki günde 100 bin kez izlendi Projenin yapımcısı İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Güler: 'O alışılmış 'kütüphanede sessiz olunur' kuralını bir defaya mahsus olarak çiğnedik' Proje yönetmeni İletişim Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Dereyayla: 'Etkinlik sırasında orada olamayıp, görüntüleri sosyal medya üzerinden izleyenlerden 'Keşke orada olsaydım.' şeklinde dönüşler aldık'

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, yaklaşan vize sınavları öncesi üniversitenin kütüphanesinde düzenlendikleri 'Flashmoob' etkinliğinde ders çalışan öğrenciler konser sürprizi ile karşılaştılar.

'İlham veren üniversite' sloganıyla hareket eden Süleyman Demirel Üniversitesi, bilimsel projelerle sürdürdüğü iddiasının yanında öğrencilere sunduğu birbirinden ilginç sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Avrupa'nın en zengin kütüphanesinden biri olduğu belirtilen SDÜ Kütüphanesinin 'sessizliğini' iletişim fakültesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği 'Flashmoob' etkinliği bozdu.

Belirlenen noktalara yerleştirilen gizli kameralarla kaydedilen etkinlikte, iletişim fakültesi öğrencisi 20 kişi, kütüphanenin daha önceden belirlenen farklı noktalarına oturdu.

Öğrencilerden birinin ellerini masaya vurarak ritim tutmasının ardından, kütüphanenin farklı noktalarındaki diğer öğrencilerde buna uyarak ellerini masaya vurmaya başladı.

Kütüphanedeki diğer öğrencilerin şaşkın bakışları altında ritim sesinin tüm kütüphaneyi sarmasının ardından ortaya Rock'n Roll türünde müzik yapan müzisyen Serdar Atsak çıktı.

Mini konserini kütüphaneye gezerek veren Atsak'a, zaman zaman dans ekibi de eşlik etti. İlk kez böylesi bir etkinliğe şahit olan öğrenciler şaşkınlık yaşadı.

- 'Kütüphanede sessiz olunur kuralını bir defaya mahsus çiğnedik'

Projenin yapımcısı İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Şakir Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada yaklaşan vize sınavlarından önce öğrencilere küçük bir sürpriz yapmak istediklerini söyledi.

Etkinlik için yaklaşık 4 ay hazırlık yaptıklarını belirten Güler, 'O alışılmış 'kütüphanede sessiz olunur' kuralını bir defaya mahsus çiğnedik. Amacımız üniversitelerin eğitmek ve öğretmek misyonlarının yanında 'değer' kavramına da bu misyona ilişkilendirmekti. Öğrencilerimizin bizim için değerli olduğunu bilmelerini istedik. Öğrencilerin sınav haftası boyunca emek verip, uykusuz kaldıklarını biliyoruz. Ama onlar bilsinler ki üniversite ve hocaları olarak her zaman onların yanındayız.' diye konuştu.

- 'Keşke orada olsaydım' diyenler oldu'

Proje yönetmeni İletişim Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Cenk Dereyayla da iletişim fakültesi öğrencileri olarak alışılmışın dışında ilham veren çalışmalar ve projeler yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Dereyayla, etkinliğin bunlardan birisi olduğunu dile getirerek, bunu yaşayanların o anları unutacaklarını zannetmediğini anlattı.

Çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Dereyayla, 'Etkinlik sırasında orada olamayıp, görüntüleri sosyal medya üzerinden izleyenlerden 'Keşke orada olsaydım.' şeklinde dönüşler aldık' dedi.

Dereyayla, üniversitenin sosyal medya hesaplarında da paylaşılan görüntünün yaklaşık 100 bin kişi tarafından izlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA