Malkara'da Kan Bağışı Kampanyası

MalkaraKaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Kızılay Malkara Şubesi, Sağlık GrupBaşkanlığı başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri 'Hayat kurtarmak seni̇n kanında var' isimli kan bağış kampanyası düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi Parkı'nda düzenlenen törende, İrfanMacar İlkokulu öğrencileri, Güray Çelik eşliğinde halk oyunları gösterisi sundu.

Törene AKParti Milletvekili Mustafa Yel, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkanı UlaşYurdakul, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri,vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kızılay Malkara Şube Başkanı Ömer Meral, törende yaptığı konuşmada, Malkara halkının kanbağış kampanyasına her zaman duyarlı olduğunu belirterek, 'Bu sefer iddiamızbin sayısını yakalamak. Mahallelerimizden de katılım bekliyoruz. Halkımız duyarlılığını gösterecektir. Ben şimdiden kan bağışıyapan halkımıza teşekkür ediyorum.' dedi.

AK Parti milletvekili Yel, kan bağış kampanyasına kan vererek katkıda bulundu.

Yel, burada yaptığı açıklamada, Malkara halkıile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Güzel bir organizasyona denk geldik. Bizler kınalı kuzularımızı askere gönderirkendavul ve zurna ile gönderiyoruz. İşte bu günde kan vermeye başlamadan önce tümMalkaralılar bir araya geldik. Genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla hep beraber folkloroynayarak davul zurna eşliğinde kan bağış kampanyamızı başlattık. Bu dagösteriyor ki milli birlik ve beraberliğimiz diğer dünya milletlerinden çokdaha fazla. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe toplumsal olaylaraduyarlılığımız devam ettiği müddetçe Türk milletini hiç kimse sırtını yere getiremez, getiremeyecektir. Biz buna inanıyoruz ve geleceğimizin çok dahaaydınlık olacağını görüyoruz. Edirne'den gelen kan bağış ekibimizi de buradagörünce sevindik. Bölge dayanışmasının en güzel örneğini veriyoruz. Onlargecelerini gündüzlerine katarak ülkemizdeki yoğun kan ihtiyacınıkarşılayabilmek için büyük bir özveri ile mücadele vermektedir.'

Kampanya iki gün sürecek.

Kaynak: AA