Macaristan'dan Avrupa Komisyonuna Tepki

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans: 'Macaristan ve Polonya'ya karşı Avrupa'nın temel değerlerini korumak için AB Komisyonunun, diğer üye ülkelerin daha fazla desteğine ihtiyacı var' Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto: 'AB'yi, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı gibi iki yüzlü ve yalancı Brükselli bürokratlardan korumak gerekli'.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın Macaristan ve Polonya hakkındaki sözlerine Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'dan tepki geldi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans, 'Macaristan ve Polonya'ya karşı Avrupa'nın temel değerlerini korumak için, AB Komisyonu'nun diğer üye ülkelerin daha fazla desteğine ihtiyacı var.' ifadelerini kullandı.

Bu sözlere tepki gösteren Szijjarto da düzenlediği basın toplantısında, Timmermans'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Szijjarto, 'AB'yi, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı gibi iki yüzlü ve yalancı Brükselli bürokratlardan korumak gerekli.' dedi

AB'nin her geçen gün rekabet gücünü kaybettiğini, sığınmacı krizine çözüm bulamadığını ve kıtada yeni bir terör saldırısının gerçekleştiğini ifade eden Szijjarto, Timmermans'ın bu olayları gözardı ederek sadece Polonya ve Macaristan'a karşı tahrikte bulunduğunu savundu.

Szijjarto, Macaristan'ın sığınmacı krizine etkili cevap verdiğini, bunun ise Timmermans'ı sinirlendirdiğini iddia ederek, 'Macaristan sığınmacı krizine AB Komisyonunun aksine başarılı cevap verdi. Başkan Yardımcısı bu yüzden sürekli Macaristan'a saldırıyor.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA