Osmanelili Öğrenciler Kitap Fuarında

Osmaneli’deki bir grup öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmaneli Belediyesinin ortaklaşa hazırlamış olduğu "Görüp Öğrenme, Kitap Alıp Okumaya Gidiyoruz" projesi kapsamında Bursa 15. TÜYAP Kitap Fuarı’ı ziyaret ettiler.

Osmanelili Öğrenciler Kitap Fuarında
Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma çalışmaları doğrultusunda ziyaretlerine bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Ekinci, "Proje kapsamında Balaban İlkokulu 2-A sınıfı öğrencilerin için, kitap fuarı kavramını somutlaştırmak, kitaplara ve yazarlara karşı merak uyandırmak, öğrencinin kendi okuyacağı kitabı kendisinin seçmesi için imkan tanımak, gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak öğrencilerin yetişmesini sağlamak, birlik ve beraberlikten doğan heyecanı yaşatmak, geçmişi görmek ve tanımak, birlikte hareket etme becerisini kazandırmak, parayı dikkatli kullanıp biriktirmeyi ve gerektiğinde harcamayı öğretmek ve zihinlerde tatlı, küçük ve güzel anılar biriktirmek amacıyla Bursa’daki kitap fuarına gezi düzenlenmiştir. Ziyaretinden oldukça memnun oldukları gözlenen öğrenciler, birbirinden farklı yazarların kitaplarını bir arada inceleme fırsatı buldu. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahine İlçemizdeki eğitim ve öğretime verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA