'Hayalden Geleceğe İş Dünyasında Zirveye' Paneli

Uşak Valisi Okur: 'Türkiye'nin genç nüfusu, girişimci ruhu ile ekonomimiz üzerinde oynanan oyunları bozacak ve güçlü bir Türkiye için mücadele edecektir'.

Uşak Valisi Ahmet Okur, 'Türkiye'nin genç nüfusu, girişimci ruhu ile ekonomimiz üzerinde oynanan oyunları bozacak ve güçlü bir Türkiye için mücadele edecektir.' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Uşak Genç Girişimciler Kurulu tarafından Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Toplantı Salonu'nda 'Hayalden Gerçeğe İş Dünyasında Zirveye' paneli düzenlendi.

Panelde konuşan Vali Ahmet Okur, Türkiye'nin girişimci bir ülke olduğunu belirterek, 'Girişimcilik ayak izlerini takip etmek değildir. Bizim yeni ilkleri, yeni girişimleri, yeni başarıları Türkiye'ye ve Uşak'a getiren ve sürekli devam ettiren bir geçliğe ve dayanışmaya sahip olmamız gerekiyor. Girişimcilik ortaklıkla yapılmalı. Herkesin gücü büyük işler yapmaya yeterli değil. Ama biz hedefimizi yüksek koymalıyız. Hedefinize başkasının gittiği yoldan değil, farklı metotlarla farklı tarzlarla, farklı yaklaşımlarla özellikle çağın gerektirdiği bilgi birikimlerini kullanarak ulaşmalıyız.' diye konuştu

Türkiye'nin, bölgede güçlü bir ülke olmasını istemeyen güçler tarafından saldırı altında olduğunu aktaran Okur, şunları kaydetti:

'Türkiye'ye karşı saflar netleşti. Her şey ortaya çıkmaya başladı. Sahte dostluklar, kirli ilişkiler bir tarafa bırakıldı. Bu süreçte Türkiye'yi engellemeye çalışıyorlar. İlk başta Suriye'den başladılar, başaramayınca Avrupa'dan engellemeye çalıştılar, onlar da başaramadı, şu an Amerika bize karşı saf tuttu. Bunu, Türkiye'nin bölgedeki konumu ve pozisyonunu engellemek, Türkiye'nin güçlü bir devlet olmasını engellemek için yapıyorlar. Askeri güçle ve diğer politikalarla yapamadıkları için en güçlü en temsili silah olan ekonomiyi kullanıyorlar. Çok ciddi bir organizasyona girmiş gibi görünüyor. Türkiye'nin genç nüfusu, girişimci ruhu ile ekonomimiz üzerinde oynanan oyunları bozacak ve güçlü bir Türkiye için mücadele edecektir. Türkiye bu organizasyonun altından kalkacak güce ve tecrübeye sahiptir. Girişimci kardeşlerimiz, ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunları bertaraf etmek ve daha iyi bir gelecek için çalışmalıdır. '

Konuşmaların ardından, panele konuşmacı olarak katılan TOBB Genç Girişimciler Kurulu üst kurul üyesi Sezai Hazır, iş adamları Alpan Manas ile Sedat Kılıç soruları yanıtladı.

Panele, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, sanayici ve iş adamları dernekleri başkan ve temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA