Çalışma Hayatında Milli Seferberlik

Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında 25 bin kişilik istihdam hedeflediklerine ulaşmak istediklerini söyledi.

Ayçiçek, yaptığı basın toplantısında istihdamı artırmak için yapılan çalışmalar kapsamında Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın (KAYİF) 29-30 Mart'ta açılacağını belirtti.

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün bu yıl altıncısını düzenleyeceği KAYİF'e iş dünyasından seçkin 90 firma ve alanında uzman isimlerin, işsizler ve öğrencilerin katılacağını vurgulayan Ayçiçek, şunları kaydetti:

'Fuarımıza başta Kayseri Valiliği olmak üzere, Erciyes Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin katılım ve desteklerini sağlayacaklardır. Bu yıl için fuarımıza toplamda 90 firma, kurum ve kuruluş katılacak olup bunlar arasında yer alan özel sektör firmalar iş ve staj başvurusu alacak olup, İŞKUR ve diğer kamu kurumları ise personel alım politikaları ve sınav süreçleri hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Ayrıca Sanayi ve Ticaret Odalarımız kendi üyeleriyle paylaşmak üzere özgeçmiş toplayacaklardır. İşsiz vatandaşlarımızın, üniversite ya da lise öğrencilerinin, bu okulların herhangi birinden mezun veya mezun olmaya hazırlananların, kariyer hedeflerini belirleme konusunda Türkiye’nin önde gelen yöneticilerinden bilgi alma fırsatı bulacakları, iş ve staj başvuruları yapabilecekleri fuarımıza girişler ücretsiz olacak.'

Kaynak: AA