CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

'Biz sadece CHP için değil AKP'li, MHP'li, HDP'li ve diğer siyasi partilere gönül vermiş bütün yurttaşlarımız için 'hayır' diyoruz'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 'Biz sadece CHP için değil AKP’li, MHP’li, HDP’li ve diğer siyasi partilere gönül vermiş bütün yurttaşlarımız için 'hayır' diyoruz.' ifadesini kullandı.

Bingöl, yazılı açıklamasında, iktidarın demokratik parlamenter sistemi fiili olarak ortadan kaldırıp, yerine tek adam rejimi getirmek istediğini savundu.

Türkiye'nin söz konusu değişiklikle Libya’nın, Irak’ın, Suriye’nin içine düştüğü duruma düşürülmek istendiğini öne süren Bingöl, Türkiye’nin ihtiyacının ise daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla barış, daha fazla eşitlik ve özgürlük olduğunun altını çizdi.

CHP olarak herkesin demokrasi ve eşit yurttaşlık temelinde yeniden bir araya gelmesi için 'hayır' dediklerini aktaran Bingöl, 'Biz sadece CHP için değil AKP’li, MHP’li, HDP’li ve diğer siyasi partilere gönül vermiş bütün yurttaşlarımız için 'hayır' diyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki 'hayır' çıktığında cumhuriyet, demokrasi ve kardeşlik kazanacak, birlik ve beraberliğimiz güçlenecektir.' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA