AK Parti'den Anlamlı Buluşma

AK Parti Kütahya İl Teşkilatı, ’Dünya Down Sendromu Günü’nde engelli çocuklar ve aileleriyle bir ara geldi.

AK Parti'den Anlamlı Buluşma
AK Parti, Down Sendromlular Farkındalık Günü etkinliği kapsamında, Belediye Sosyal Tesisleri’nde, ’Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği’ programı düzenlendi.

Programa AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve İshak Gazel ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Gene Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Sosyal İşler Başkanı Ercan Mercan, AK Parti EKM Başkanı Halil Sever, Down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

AK Parti iktidarları döneminde engellilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi ve topluma kazandırılmaları konusunda ciddi adımlar atıldığını kaydeden AK Parti Sosyal İşler Başkanı Ercan Mercan, “Down sendromlu ve engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber ayrım yapılmaksızın topluma kazandırılmaları büyük önem taşıyor. Dünya Down Sendromu Günü gibi farkındalık oluşturacak organizasyonlar, tüm toplumun duyarlı bir bakış açısı ile bu konular hakkında daha geniş kapsamlı bilinçlenmesine katkı sağlıyor. Down sendromlu çocuklarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, toplumumuzu daha zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bizler Down sendromlu çocuklarımızın yarınlarının bugünden daha iyi olması için varız. AK Parti olarak engeli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıların en aza indirilmesi ve aileleriyle birlikte topluma ve de sosyal yaşama kazandırılması için gece gündüz demeden çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlikte milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve İshak Gazel ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğu ve AK Parti EKM Başkanı Halil Sever de birer konuşma yaparak, günle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. (EFE)
Kaynak: İHA