Visegrad Ülkelerinden Eşitlik Vurgusu

Polonya Başbakanı Szydlo:'AB üyesi ülkeler arasında ayırım yapılmadan iç pazarın güçlendirilmesi, yasama ve yürütmeye ilişkin daha etkin kontrollerin yapılmasını önereceğiz'.

Polonya Başbakanı Beata Szydlo, Roma'da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde Visegrad Grubu olarak bir deklarasyon sunacaklarını belirterek, 'AB üyesi ülkeler arasında fark gözetmeden iç pazarın güçlendirilmesi, yasama ve yürütmeye ilişkin daha etkin kontrollerin yapılmasını önereceğiz.' diye konuştu.

Polonya Haber Ajansı'nın haberine göre, AB Zirvesi öncesi ortak bir tutum sergilemek için Polonya'nın başkenti Varşova'da bir araya gelen Polonya, Macaristan, Çekya ve Slovakya devlet başkanları, AB içinde birlik ve eşitlik vurgusu yaptı.

Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Polonya Başbakanı Szydlo, Roma’da düzenlenecek AB zirvesi için ortak bir bildiri hazırladıklarını belirterek, 'Visegrad Grubu olarak AB’nin geleceğine ilişkin sunacağımız bildiride AB içinde ve dışında gelişen olumsuzlukları göz önünde bulundurarak reform yapılması gerektiği ve uluslararası organizasyonlarda ayrışma olmaksızın, bir bütün halinde hareket edilmesinin önemini vurgulayacağız.' dedi.

Szydlo, açıklayacakları deklarasyonda, 'AB üyesi ülkeler arasında ayrım yapılmadan iç pazarın güçlendirilmesi, yasama ve yürütmeye ilişkin daha etkin kontrollerin yapılmasını' önereceklerini söyledi.

AB'nin kuruluşunun 60. yıl dönümü münasebetiyle 25 Mart'ta İtalya'nın başkenti Roma'da üye ülkelerin katılacağı bir zirve düzenlenecek.

Visegrad grubu, Polonya, Macaristan, Çekya ve Slovakya'nın aralarında bulunduğu 4 Orta Avrupa ülkesinden oluşuyor. Polonya geçen hazirandan bu yana grubun dönem başkanlığını yürütüyor.
Kaynak: AA