Köprübaşı Değişiyor

Ordu’nun Altınordu ilçesinde şehri adeta ikiye bölercesine akan Bülbül Deresi üzerinde planlanan meydan projesinin çalışmalarına başlandı.

Köprübaşı Değişiyor
Süleyman Felek Caddesi’nin yayalaştırma projesinin uzantısı olarak Köprübaşı mevkisi olarak bilinen alanın genişletilmesi ve meydana dönüştürülmesi amacıyla Bülbül Deresi’nde zemin etüdü çalışması gerçekleştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Köprübaşı mevkisinde köprünün her iki tarafında derenin üzerini kapatarak Altınordu’ya yeni bir meydan kazandırılacağını belirtti.

Başkan Enver Yılmaz, “Köprübaşı Camisi’nin de dahil olacağı bu alanda yeni bir çevre düzenlemesi yaparak vatandaşlarımız için ortak yaşam alanı oluşturacağız. ‘Dere Üstü Meydan Projesi’ için İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımızın kontrolünde, zemin etüdü incelemesi kapsamında 20 m derinliğinde 6 adet, toplam 120 m sondaj ve 1 adet sismik çalışma yapıldı” dedi.

Altınordu ilçesi Süleyman Felek Caddesi’nin yayalaştırma projesi kapsamında, Köprübaşı mevkisinin de trafiğe kapatılacağını ve bölgeye yakışır bir meydan oluşturulacağını belirten Başkan Yılmaz, “Barbaros Caddemizdeki su, kanalizasyon ve doğal gaz çalışmaları tamamlandı, yol ve kaldırımlarla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmaların tamamını bitirerek dolmuş güzergahlarını ve trafiğin akışını bu cadde üzerinden sağlayacağız. Köprübaşı mevkisinde köprünün her iki tarafında derenin üzerini kapatarak Altınordu ilçemize yeni bir meydan kazandıracağız. Köprübaşı Camisi’nin de dahil olacağı bu alanda yeni bir çevre düzenlemesi yaparak vatandaşlarımız için ortak yaşam alanı oluşturacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA