Karaman Kent Meydanı Projesi

Karaman Belediyesi Kent Meydanı Projesi kapsamında yenisi yapılacak olan 19 Mayıs İlkokulu yıkılmaya başlandı.

Yıkım işlerini yerinde takip eden Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, İmaret Mahallesi'nde bulunan Anafartalar Ortaokulunun bulunduğu arsa ve okul binalarının Kent Meydanı Projesi nedeniyle Karaman Belediyesine devredildiğini hatırlattı.

Bu bağlamda biri Siyahser Mahallesi'nde 24 derslikli, diğeri de Abbas Mahallesi'nde olan 19 Mayıs ilkokulunun yıkılarak yerine 16 derslikli olmak üzere toplam 40 derslikli iki okulun Karaman Belediyesi tarafından yaptırılacağını ifade eden Çalışkan şunları söyledi:

'Kent Meydanı ve Kale Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi kapsamında, Anafartalar Ortaokulunun yerine Siyahser Mahallesi'ne 24 derslik, 19 Mayıs Okulunun bulunduğu alana da 16 derslikli yeni bir okul yapma projesini devreye soktuk.

19 Mayıs Okulunun arsasının büyük, okulun küçük olmasından dolayı yeni bir proje yapılarak bu arsaya daha büyük bir okul yapılması kararlaştırıldı. Şu anda 19 Mayıs ilkokulunun yıkım çalışmaları ve hafriyatın kaldırılması devam ediyor. Yıkım çalışmaların ardından okul inşaatına hızlı bir şekilde başlanacak. Okullar yeni eğitim öğretim dönemine yetişecek.'

Kaynak: AA