İlkadım Belediye Başkanı Tok'tan AA'ya Ziyaret

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Anadolu Ajansı Samsun Bölge Müdürü İsa Sansar'ı ziyaret etti.

Ziyarette Sansar, AA'nın çalışmaları hakkında Tok'a bilgi vererek, AA'nın hazırladığı 2016 Yıllığını da takdim etti.

Tok, yıllığı hazırlayan AA ekibine teşekkür ederek, nisan ayında yapılacak halk oylaması öncesinde ilk basın gezisini AA'ya gerçekleştirdiklerini söyledi.

Halk oylamasının önemine dikkati çeken Tok, 'Halk oylaması süreci Türkiye'nin gelişimi açısından çok önemli. AK Parti ve MHP Meclis'te bir araya gelerek anayasa değişiklik paketini birlikte yaptı, halkın önüne getirdi. Biz de sahadayız ve halkımızı ziyaret ediyoruz. Çünkü İlkadım önemli bir ilçe. 330 bin nüfusa sahip. Her şey İlkadım ile başladığı için biz de ilk adımlarımızı attık.' dedi.

Halktan çok güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Tok, şunları kaydetti:

'Tabii kararsız olan bir kesim var. Biz de bu kesime yönelik anayasa maddelerini anlatıyoruz. Anlatınca vatandaşlarımız ikna oluyor. Muhalif grup hiç anayasa ile ilgisi olmayan söylemler geliştirmiş. Bunları izah ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanı direkt halk tarafından yüzde 50+1 oy ile seçileceği için çok güçlü bir temsiliyet olduğunu ortaya koyuyoruz. Bununla siyasi, ekonomi, istikrar oluyor ve siyasi çatışmaların da önüne geçilmiş oluyor. 16 Nisan'da halk oylamasının 'evet' olarak geçeceğini düşünüyorum.'

Halk oylamasından sonra Türkiye'nin artık erken seçim endişesi yaşamayacağını vurgulayan Tok, 'İstikrarlı şekilde 5 yılda bir cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimi yapılacak. Seçilen cumhurbaşkanı iki dönemden başka seçilemeyecek. Dolayısıyla padişahlık, krallık sistemi gibi söylemler tamamen hayal ürünü, uydurmadır.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA