Bakan Avcı'nın İzmir Temasları

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir temasları kapsamında 2016 Şampiyonlar Şampiyonu birincisine ödülünü verirken yapımı ve restorasyonu devam eden Bornova Kültür Merkezi ve Peterson Köşkü’nü ziyaret etti.

Bakan Avcı'nın İzmir Temasları
Bakan Avcı, İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde düzenlenen TOSFED Şampiyonlar Şampiyonası’nda 2016 Şampiyonlar Şampiyonu birincisi Ayhancan Güven’e ödülünü verdi. Bakan Avcı daha sonra pistte şov yapan araçları ilgiyle izlerken, cep telefonu ile de o anları görüntüledi. Bakan Avcı, "Şampiyonlar Şampiyonu’nu tebrik ediyorum. Böyle genç yaşta böyle bir başarıya imza atmak çok şerefli bir şey. İnşallah uluslararası müsabakalarda da başarılar elde eder, ayrıca federasyonu da tebrik ediyorum. Başka alanlarda olduğu gibi spor turizmi alanında da Türkiye dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yerini alacak. Deniz, kum ve güneşle dünyanın 6. destinasyon alanıyız. Pek çok alanda Türkiye’nin potansiyeli var" dedi.

Bakan Avcı’nın bir sonraki durağı ise yapımı devam eden Bornova Kültür Merkezi oldu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın da bulunduğu ziyarette proje hakkında detaylı bilgi alan Bakan Avcı, yanına gelen çocuklara kurabiye ikram etti. Burada Bakan Avcı’ya keçe üzerine Türk bayrağı motifli ve isminin bulunduğu hediyeler verilirken Avcı, “Kamuoyunda çok bilinmiyor ama biz de zaman zaman o yanlışı yapabiliriz. Kürsü ne kadar yüksek olursa olsun konuşulan yerde Tür bayrağı asılmamalı. Yukarı asılabilir” diye konuştu.

Bakan Avcı daha sonra restorasyon çalışmaları devam eden Peterson Köşkü’ne geçti. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan’dan proje hakkında bilgi alan Bakan Avcı, “2018’de restorasyon bitmiş olacak. Hemen bitişiğinde Bornova Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Orayı Bakanlık olarak yapıyoruz. Bornova her bakımdan çok yararlı, kullanışlı, ferah, görgülü kültür varlıklarına kavuşmuş olacak. 200 yataklı devlet hastanesi de bitiyor" dedi.

Kaynak: İHA