ABD'nin Camiye Hava Saldırısı Düzenlemesi

ABD tarafından Suriye’nin Halep şehrinde bir camiye gerçekleştirilen hava saldırısı, Muş Kardeşlik Platformu tarafından protesto edildi.

ABD'nin Camiye Hava Saldırısı Düzenlemesi
ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 70’ten fazla kişinin hayatını kaybetmesi ve 100’den fazla kişinin yaralanmasına tepki gösteren Muş Kardeşlik Platformu üyeleri, Muş Belediye Meydanında bir araya gelerek saldırıyı kınadı. Muş Kardeşlik Platformu adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Kenan Atılgan, Halep’te muhaliflerin kontrolündeki Etarib ilçesinin Cina köyündeki bir camiye, yatsı namazında düzenlenen saldırıda 70’ten fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının bölgeye hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul ettiğini ifade eden Atılgan, “Halep’te gerçekleştirilen son saldırı, Suriye’de altı yıldır yaşanan insanlık dışı katliam örneklerinden sadece bir tanesidir. Yüz yıl önce Çanakkale’de yaşananlara benzer şekilde dünyanın açgözlü emperyalistleri, bir araya gelerek İslam beldelerine acımasızca saldırı başlatmışlardır. Afganistan’dan Irak’a, Mısır’dan Filistin’e ve Suriye’ye kadar yaşadığımız emperyal saldırılar, Müslümanların ‘terörist’ olarak yaftalanması ve ötekileştirilen İslam dünyasının yeni düşman olarak nitelendirilmesi yeni bir hadise değildir" dedi

ABD’ye karşı mücadele veren herkesin “terörist” olarak damgalandığı bir dünyada yaşandığını ifade eden Atılgan, “Halbuki dünyada hiçbir grup ya da örgüt, ABD kadar çok sivil katletmemiştir. Eğer ‘terörist’ görmek istiyorsanız, birilerine ‘terörist’ demek istiyorsanız bugün en büyük ‘terörist’ Amerika Birleşik Devletleridir. Halep’te yaşanan son katliamda hepimiz bir kez daha gördük ki Trump’ın kendinden önceki ABD’li yöneticilerden bir farkı yoktur. ‘Küfür tek millet olduğu’ gibi, küfrün önderleri de tek milletin unsurlarıdır. Düne kadar demokrasi havarisi kesilen Almanya ve Hollanda’nın bir anda demokrasi düşmanı kesilmesi boşa değildir. Bu iki ülkenin birbirinden farkı olmadığı gibi Merkel ile Rutte gibi yöneticileri de aynı topun kumaşıdırlar” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından hava saldırısında hayatını kaybedenler için dualar edilip, ABD aleyhinde sloganlar atıldı.
Kaynak: İHA