Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Klip

ESOGÜ öğrenci ve çalışanları, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı kapsamında, 'Çanakkale' ve 'Eledim Eledim' türkülerini seslendirerek klip hazırladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), öğrenci ve çalışanlarından oluşan 40 kişi, 'Çanakkale' ve Eledim Eledim' türkülerini seslendirdikleri klip çekti.

Üniversitenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla klip hazırlandı.

Klipte, Halk Bilim Araştırma Merkezi, Sağlık ile Kültür ve Spor Daire başkanlıkları personeli, müzik kulübü öğrencilerine destek verdi. Öğrenci ve çalışanlardan oluşan 40 kişilik ekip, 14 vokal ve 26 enstrüman kullandı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, yaptığı yazılı açıklamada, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılında, Türk halkı olarak şehitlerin bıraktığı kutsal emaneti yükseklere taşıdıklarını bildirdi.

Şehitlere şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Gönen, 'Bu vesileyle üniversitemiz gençlerinin kalplerimizi titreten ezgileri kendi üsluplarıyla yorumlamaları ve kahraman şehit ile gazilerimizi anmaları beni çok mutlu etmiştir. Bu duyarlılıkları için sevgili öğrencilerimi gözlerinden öpüyor, onlara ülkelerine borçlarını ödeyebilecekleri başarılı bir gelecek diliyorum.' ifadelerini kullandı.

İki şarkı için çekilen klip, farklı sosyal medya sitelerinden izlenime sunuldu.

Kaynak: AA