'Şehitlerimize Vefa İçin Huzur'da Buluşalım' Etkinliği

Edirne ve Tekirdağ'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla 'Şehitlerimize Vefa İçin Huzur'da Buluşalım' etkinliği düzenlendi.

Edirne Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfının iş birliğinde Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak nitelendirdiği Selimiye Camisi'nde düzenlenen programda sabah namazının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, yaptığı konuşmada, şehitlerin yerinde olmak isteyen birçok insan bulunduğunu söyledi.

Türk askerinin vatan savunmasında kendini ve dünyayı unuttuğunu belirten Üzüm, şunları kaydetti:

'Mehmetçik 'Komutanım bu tüfek ateş etmiyor bir arıza mı oldu?' diyor. Komutan 'Oğlum tüfekte arıza yok, senin parmağın kopmuş.' diyor. Böyle unutmuş dünyayı Mehmetçik. 'Şehitlik kahramanın ölümü değil, ölümün kahramanlığıdır.' derler. Onlar geri dönmeyi düşünmediler. Onun tek hedefi var 'sana aguşunu açmış duruyor peygamber' ifadesinde olduğu gibi Mehmet Akif'in. Mehmetçik peygamberin yanına koşma sevdasındaydı, o bir daha geri dönme sevdasında değildi. 250 bin şehit. Şer güçler Çanakkale'de öğrendi ki Türklerin savaşındaki amaç Allah'ın tevhidini, varlığını korumaktır. Kendi varlığını korumak falan değil. Yeryüzünde o bayrak düşmesin diye.'

Programa, şehit yakınları, gaziler, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Selimiye Camisi avlusunda vatandaşlara çorba ikram edildi.

- Şehitler Tekirdağ'daki programda da anıldı

Tekirdağ Müftülüğü tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla 'Şehitlerimize Vefa İçin Huzur'da Buluşalım' etkinliği düzenlendi.

Orta Camisi'ndeki program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra cemaat sabah namazını kılarak şehitler için dua etti.

Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek, 18 Mart'ın çok önemli olduğunu ve 18 Mart ruhunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılanlara un çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Kaynak: AA