Öğrenciler 15 Temmuz Şehitleri İçin Fidan Dikti

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde lise ve ortaokul öğrencileri 15 Temmuz şehitleri anısına oluşturulan hatıra ormanına 300 fidan dikti, vatandaşlar ise mevlit okuyup dua etti.

Beypazarı ilçesindeki, Tolunay Özaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 15 Temmuz şehitleri için oluşturulan ormana fidan dikti.

Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla bir araya gelen öğrenciler, Tolunay Özaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin arkasında bulunan 20 dönümlük alan içinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturdu.

Kaymakam Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bilgiç'in katıldığı etkinlikte öğrenciler, çam ve selvi türü 300 fidanı toprakla buluşturdu.

Kaymakam Ekinci, 15 Temmuz şehitlerinin adlarını ve aziz hatıralarını yaşatmak için fidan dikildiğini belirterek, şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını kaydetti.

- Şehitler için mevlit okutuldu

Öte yandan tarihi Sultan Alaeddin Camisi'nde tüm şehitler için mevlit okutulup dua edildi.

İlçe müftülüğü görevlilerince cuma namazı öncesinde okunan mevlidin ardından vatandaşlara gül suyu ikram edildi.

İlçe Müftüsü Abdulkadir Peşe, yaptığı açıklamada, 'Müftülük olarak üç aylara yaklaştığımız bu günlerde, 15 Temmuz şehitlerimiz ile tüm şehitlerimize mevlit okuttuk. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Hepsini rahmetle yad ediyoruz.' dedi.

Kaynak: AA