Düzce Belediyesinden Suriyelilere Yardım

Düzce Belediyesi ve Türk Kızılayı koordinasyonunda Halep kırsalında kurulan 200 ailelik ’Halep Düzce Şevkat Çadır Kenti’ne 2 tır yardım gönderildi. Yardımları alan Suriyeliler Düzce Belediyesine ve Kızılay ekiplerine teşekkür etti.

Düzce Belediyesinden Suriyelilere Yardım
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yardım tırlarının gönderilmesi nedeniyle geldiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısında, Suriye’nin İdlib ili yakınlarında oluşturdukları Düzce Şefkat Çadır Kenti’ne 2 tır yardım malzemesi gönderdiklerini açıkladı.

İdlib’in Kemmuna bölgesi yakınlarında kurulan 200 ailenin bulunduğu çadır kente yardımlarının devam edeceğini söyleyen Keleş, "Bu bölgeye Halep’ten gelenler yerleşiyor. Çadır kentin her türlü bakımını ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada ciddi anlamda insanlık dramı yaşanmaktadır. Yardımlar Kızılay aracılığı gidiyor" dedi.

Keleş, ekmek ve un sıkıntısı yaşandığını da belirterek şöyle dedi:

"Burada yaşayan halkın ekmek ve un ihtiyacını karşılayacağız. Belediye olarak işin köşesinden tuttuk, tüm belediye başkanlarına da sesleniyorum. İnsanlık dramı ile ortaya çıkan vahşete sessiz kalmasınlar. 500-600 bin Suriyeli öldü. Ülkenin üçte ikisi mülteci durumundadır. 3,5 milyonu Türkiye’de yaşamaktadır. Yine Suriye içinde birçok bölgede yaşayanların ihtiyaçları var. Kayıtsız kalmıyoruz ama devamı noktasında tüm belediyelerin destek olmasını istiyor. Suriyeli kardeşlerimiz adına imdat çağrısı yapıyorum."

Kızılay Suriye Krizi Ülke Alan Koordinatörü Kadir Akgündüz ise Suriye’de 6 yıldan bu yana devam eden iç çatışmalarda insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Akgündüz, "Türk Kızılayı ve devletimiz ile belediyeler ve STK’lar olarak hep beraber ıstırabı dindirmeye çalışıyoruz. Düzce Belediyesinin oluşturduğu çadır kentte 650 kişi kalıyor. Bölgede yaşayan insanların kalacakları yerleri yok, ihtiyaçları çok. Tüm Türk halkı 6 yıldır yardımlarını sürdürüyor ve yardımlar devam etmektedir. İdlib bölgesinde 400’ün üzerinde kamp bulunmaktadır" dedi.

Türk Kızılayı tarafından kapmlarda dağıtılan yardımlardan memnun olan Suriyeli vatandaşlar Türk Kızılayı ve Düzce Belediyesine teşekkür etti.
Kaynak: İHA