Diyarbakır'da, Çanakkale Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Diyarbakır’da, Çanakkale savaşında şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Diyarbakır'da, Çanakkale Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu
Diyarbakır Valiliği, İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde mevlit okutuldu. Tarihi Ulu Cami’de okutulan mevlide çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit programı ile ilgili bilgi veren İl Müftüsü Burhan İşleyen, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla mevlit programını düzenlediklerini söyledi.

İşleyen, “Diyarbakır’ımızda hem Çanakkale’de din, vatan bayrak için ruhunu canını feda eden yaklaşık 250 bin şehidin ki, bu şehitler Türkiye’nin her tarafından. İslam coğrafyasının pek çok köşesinden Çanakkale’de ruhunu canını feda etmiş, binlerce şehit bulunmakta. Bu vatanı bize hediye olarak bırakmış şehitlerimizin ruhunu şad etmek için mevlitler okunuyor, hatimler okunuyor, dualar ediliyor. Çanakkale’den itibaren günümüze kadar yurdumuzun özgürlüğünde ülkemizde ezanın, Kur’an’ın bayrağın özgür olarak dalgalanmasında devam etmesinde canını feda etmiş bütün şehitlerimizin ruhuna başta olmak üzere, okunan hatimlerin inşallah duası yapılacak. Bununla birlikte de önümüzdeki günlerde de huzur afiyet içerisinde bütün İslam coğrafyasında, ülkemizde ve Anadolu topraklarında huzur, afiyet kardeşlik ve dayanışma içerisinde beraberliğimizin yaşamamızın afiyetimizin devamı için dualar edilecek. Rabbimizden niyazımız, rabbimiz hem şehitlerimize rahmet etsin hem de geleceğimize insanımıza sıhhat selamet ve huzurlu günler nasip etsin” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, 18 Mart Çanakkale şehitlerimizi anma etkinliği nedeni ile mevlit etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Açar, “Diyarbakır Valiliği ve müftülük tarafından Ulu Cami’de şehitlerimizi anma adına bir mevlit programı düzenlendi.

Biz de aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü olarak şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz. Biz de mevlit programının ardından cami cemaatine ikramlarımızı sunacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA