Ceylanpınar'da Hayata Umutla Bakış Programı Düzenlendi

Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu tarafından Harran Üniversitesinin 25. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir sohbet programı gerçekleştirildi. Programa, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan, Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu Müdürü Şehmus Rüzgar, üniversite öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Think Tank Sohbetleri dahilinde ikincisi düzenlenen programa konuşmacı olarak Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Bektaş konuşmacı olarak katıldı.

Ceylanpınar'da Hayata Umutla Bakış Programı Düzenlendi
Sohbet öncesi selamlama konuşması yapan Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu Müdürü Şehmus Rüzgar, “Sosyal ve kültürel anlamda öğrencilerimize faydalı olmak açısından böyle etkinlikler düzenlemekteyiz. Üniversite mensupları olarak insanlarımızın hayatına yön verebilmek, onlara farklı bakış açıları sağlamak bizim görevlerimiz arasındadır. Herkes bakar ama herkes aynı şeyi göremez. Ülkemizin sağlıklı görebilen yaşadığı topluma katkı sağlayabilen insanlara ihtiyacı var. Güzel gören, güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır” dedi.

Konu ile ilgili özlü sözlerle sohbetine başlayan Prof. Dr. Ekrem Bektaş, “Yaşamımız boyunca ümitli olmak her zaman insanı huzurlu yapar. Biz mutlu olmayı başarabilirsek, gönül kapılarımız sonuna kadar bize açılır. Söylediklerimize ve istediklerimize dikkat edelim. Mutlu ve pozitif kişiler çevresine etki ederler, gönülleri kazanmaya çalışırlar. Herkesin sınavı farklıdır. Bazen işimiz ve ya dersimiz yolunda gitmeyebilir, yada her şey yolundayken birden tepetaklak olabiliriz. İnsan neye uğradığını anlayamaz. Kendimizi çıkmazda bulabiliriz. En büyük nimet olan sağlığımız bozulabilir, biz onun kıymetini ancak onu kaybedince anlarız. Sağlığımız başta olmak üzere elimizdekilerin kıymetini bilelim. Çıkmaz sokağa bile girersek umudumuzu kaybetmeyelim. Ümitvar olursak geleceğimizi kendimiz şekillendirebiliriz. Aldığımız her nefeste hayallerimizi, umutlarımızı ekelim. Umut geleceğimize güven duymaktır. Umut insanın en büyük zenginliğidir, Yeis yani ümitsizlik bunun zıddıdır. Saadet, mutluluk, başarımı arıyorsunuz, Simurg hikayesinde olduğu gibi, hepsi içinizdedir. Neye talipsek, neyi ararsak, onu buluruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA