Bursa'da, Çanakkale Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Bursa'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilciliği tarafından şehitler için Ulu Cami'de mevlit okutuldu.

Okunan Mevlidi Şerif'in ardından konuşan Ulu Cami Vaizi Tevfik Yücedoğan, 'Bundan bir asır önce, bu memleketten ayetleri silmek isteyenler vardı. Kadim devletimiz Osmanlı'yı her taraftan vurup bizi başsız bıraktılar. Zillete maruz kaldık. Elhamdülillah bu millet silkinip toparlandı ve tekrar bir devlet kurdu. Devlet kurmakla kalmadı tüm İslam alemini bir araya getirdi. Şuanda mazlumların sığınağı, kimsesizlerin sahibi olan bir millet olduk.' dedi.

Kılınan Cuma namazının ardından, TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Her sene 18 Mart haftasında Mehmetçik Vakfı olarak, temsilcilik bulunan 7 merkezde Çanakkale şehitlerimiz anısına, onları anmak için mevlit okutuyoruz. Mevlit programına şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve Bursa halkı icabet etti.' dedi.

Kaynak: AA