Erzurum'da Kültür Sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Koleksiyoncu' ve 'Sihirli Sirk' adlı oyunları sahneleyecek.

Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Koleksiyoncu' ve 'Sihirli Sirk' oyunlarını beğeniye sunacak.

Hakan Boyav'ın yazdığı, dekoru Murat Şimşek, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı Rahmi Özan'a ait 'Koleksiyoncu'yu, Mehmet Yıldız yönetiyor.

Mehmet Yıldız, Samet Talayman ve Alev Mercan'ın rol aldığı tek perdelik oyunda, bir ölüm koleksiyoncusunun hazırlığını yaptığı mezar için sıradakini çağırması, yaşamı boyunca saçmalamış, ölümden korkan ve bu gerçeği kabullenemeyen fanilerin bununla yüzleşmesi konu ediliyor.

Boyav'ın inisiyatifi doğrultusunda geliri 'Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak oyun, bugün ve yarın saat 19.30, 18 Mart Cumartesi günü 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

- 'Sihirli Sirk'

Özge Aslan Okumuş'un yönettiği ve Melih Karaman ile birlikte yazdığı çocuk oyunu 'Sihirli Sirk'in dekor ve kostümleri Mehmet Ali Zeren, ışık tasarımı Rahmi Ozan, müziği ise Ömer Arslan'a ait.

Okumuş ile Samet Talayman, Gülsüm Yalçın, Taner Köse, Ömer Menteşe, Oğuzhan Vartolioğlu, Özlem Millici, Fazıl Aksakal ve Alev Mercan'ın rol aldığı oyunda, iki sakar palyaçonun sirke iş başvurusunda bulunması ve burada yaşadıkları komik ve duygusal olaylar anlatılıyor.

Oyun, 19 Mart Pazar günü saat 14.00'te Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Salonu'nda izlenebilir.
Kaynak: AA