Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği

Dörtyol ilçesinde milli istihdam seferberliği kapsamındaki teşvik ve destekler anlatıldı.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Konferans salonunda, Çalışma ve İş Kurumu İskenderun Şubesi Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu Dörtyol Merkez Müdürlüğünce, katılımcılara TOBB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen milli istihdam seferberliği kapsamındaki teşvikler ve destekler anlatıldı.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Cemal Talay açılışta yaptığı konuşmada, üretim ve istihdamın arttırılması için kamu ve özel sektör temsilcileri ile birlikte ellerini taşın altına koyacaklarını ve bir seferberlik için burada olduklarını kaydetti.

Özellikle sanayi üretiminin lokomotifi konumundaki ilçemizde bu durumdan en fazla istifade etmek istediklerini söyledi.

SGK Dörtyol Merkez Müdürü Murat Dönmez'de, istihdam ve teşvik programının işverenler açısından önemli avantajlar sağladığını belirterek, bölgemiz açısından son derece önemli olan bu çalışmalar için kapı kapı gezip bu teşvik ve destekleri anlatıklarını kaydetti.

Daha sonra Dörtyol SGK Merkez Müdür Yardımcısı Mehmet Can Gökçek tarafından sunum yapıldı.

Milli İstihdam seferliği kapsamındaki bilgilendirme toplantısına AK parti Dörtyol ilçe Başkanı Hasan Özel, Sivil Toplum kuruluşları, işverenler ve mali müşavirler katıldı.

Kaynak: AA