18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'Nci Yıl Dönümü

AK Parti Edirne Milletvekili Sezen:'Aynı ruh 15 Temmuz hain darbe girişiminde de ortaya çıkmış milletimiz her kesimiyle el ele vererek batının taşeron örgütlerinin yeni bir Sevr dayatma hayalini boşa çıkarmıştır. Bu da bize bu büyük milletin esaret altına alınamayacağını bir kez daha ispatlamıştır'

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sezen, mesajında, 1. Dünya Savaşı'nın Osmanlı Devleti’nin sonunu hazırladığını ancak milli mücadele öncesinde Çanakkale Zaferi'nin tüm dünyaya, Türk milletini Anadolu'nun küçük bir kısmına hapsedecek Sevr'i kabul etmeyeceğini gösterdiğini belirtti.

Çanakkale Zaferi ve Türkiye Cumhuriyeti topraklarının vatanı için seve seve canını ortaya koyan şehitlerin ve gazilerin mirası olduğunu vurgulayan Sezen, şunları kaydetti:

'Türk milleti birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. Çanakkale Deniz Zaferi tarihin akışını değiştiren bir destandır. 'Çanakkale geçilmez' dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuş, vatana sahip çıkma ve bağımsız yaşama inancını güçlü biçimde ortaya koymuştur. Çanakkale Zaferi bizim için bugün de çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur. Çanakkale'de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arabıyla el ele veren milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde zafere ulaşmıştır.

Aynı ruh 15 Temmuz hain darbe girişiminde de ortaya çıkmış, milletimiz her kesimiyle el ele vererek batının taşeron örgütlerinin yeni bir Sevr dayatma hayalini boşa çıkarmıştır. Bu da bize bu büyük milletin esaret altına alınamayacağını bir kez daha ispatlamıştır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanı için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.'

Kaynak: AA