Semt Pazarlarının Çevreye Etkisi Havadan Görüntülendi

Çevrede trafik yoğunluğuna neden olan semt pazarları havadan drone ile görüntülendi. Bahçelievler’de vatandaşlar mahallelerinde kurulan pazar tezgahları yüzünden evlerine girip çıkmakta güçlük çektiklerini belirtirken, kimi vatandaşlar da sokak pazarlarından memnun olduklarını söyledi.

Semt Pazarlarının Çevreye Etkisi Havadan Görüntülendi
İstanbul’da sokak aralarına kurulan semt pazarları çevrede yoğunluğa neden oluyor. Sokak aralarına kurulan pazarlar bölgede yoğun trafik oluşturuyor. Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi Ahmet Haşim Sokak’ta kurulan semt pazarı da vatandaşları ikiye böldü. Kimi vatandaşlar pazarın kurulduğu sokaklarda evlerine girip çıkarken pazar tezgahları nedeniyle güçlük çektiklerini, pazar sonrası sokaklarda çöp yığınlarının oluştuğunu belirtirken, kimi vatandaşlar da sokak pazarlarından memnun olduğunu söyledi.



Semt pazarı havadan drone ile görüntülendi

Semt pazarlarının çevreye etkisi ise havadan drone ile görüntülendi. Pazara gelen vatandaşların yoğunluğu sebebiyle caddede arabalar ilerlemekte güçlük çekerken, havadan çekilen görüntülerde sokağın tamamen branda ile örtüldüğü ve birçok ara sokakta trafik oluştuğu gözüktü.

“Pazarın burada kurulmasından tabii ki memnunuz”

30 yıldır Bahçelievler’de oturduğunun altını çizen Sedat Tuncer, "Pazarın burada kurulmasından tabii ki memnunuz, buradan alışveriş yapıyoruz her zaman. Pazarın burada olması bizim için oldukça iyi ayağımız alışmış buraya. Sürekli burada olmasını istiyoruz" dedi.



“Üstü kapalı düzenli bir pazar olmasını çok istiyoruz”

Sokak arasında kurulan pazardaki ürünlerin sağlıklı bir şekilde sergilenmediğine vurgu yapan Hatice Işık ise, “Rahat dolaşıp alışveriş yapamıyoruz, İster istemez pazarı bekliyoruz, sağlık açısından buranın pek doğru bir yer olduğunu düşünmüyorum. Üstü kapalı düzenli bir pazar olmasını çok istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu sokaklar pislik içinde kalıyor”

Sokak arasında kurulan pazarların birçok sorun ortaya çıkardığını belirten Celal Özkan da, “Buradaki pazardan hiç memnun değilim, vatandaş dışarıya arabasını park edemiyor. Akşam saatlerinde bu sokaklar pislik içinde kalıyor. Bir halk pazarı olmuş olsa, bu sokak arasındaki pazarların bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Halk pazarı olması buradaki vatandaşlar için daha iyi olur, vatandaşlar daha rahat dolaşıp alışveriş yapar” diye konuştu.



“Pazarın bizim için sokak arasında olması daha iyi”

15 yıldır pazarcı esnaflığı yapan Hasan Ekinci ise, "Pazarın bizim için sokak arasında olması daha iyi oluyor. Şimdi yerimizi değiştirdiğimiz zaman müşteri gelmiyor esnaflar iş yapmıyor. Kapalı pazara gittiğiniz zaman yerinizi değiştiriyorlar güzel bir yer olmuyor. Burasının yararı var ama yeri değişikliği olduğu zaman bütün esnaflara olumsuz yansıyor iş yapamıyorlar" dedi.



“Kötü olur müşterilerimiz gelmez”

Çocukluğundan bugüne kadar pazarcı esnafı olduğunu dile getiren Mehmet Kanan, “Bizim yerimiz sokak arasında daha iyi biz vergimizi de veriyoruz. Bizim buradaki pazarımız kaldırılıp halk pazarına götürülse bizim için daha kötü olur müşterilerimiz gelmez” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA