MTSO Başkanı Aşut Açıklaması

'MTSO olarak kendi içimizde kadın iş gücünü, kadınlarımızın gücünü daha çok kullanma çabamızı her kesime göstermeye çalıştık, rol model olmak istedik. Odamızda birçok önemli görev, kadın çalışanlarına emanettir'

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, 'MTSO olarak kendi içimizde kadın iş gücünü, kadınlarımızın gücünü daha çok kullanma çabamızı her kesime göstermeye çalıştık, rol model olmak istedik. Odamızda birçok önemli görev kadın çalışanlarına emanettir.' dedi.

Aşut, oda binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, istihdam seferberliği kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İş dünyası olarak bu seferberliğin bir parçası olduklarını söyleyen Aşut, 'Sonuçta iş ve aş toplumsal huzur demektir. Ancak amcamız sürekli ve kalıcı istihdam ise öncelikle üretime ve ihracata odaklanmak zorundayız.' ifadelerini kullandı.

Kadınları da ekonominin ve üretimin bir parçası haline getirmek gerektiğine dikkati çeken Aşut, 'MTSO olarak kendi içimizde kadın iş gücünü, kadınlarımızın gücünü daha çok kullanma çabamızı her kesime göstermeye çalıştık, rol model olmak istedik. Odamızda birçok önemli görev kadın çalışanlarına emanettir.' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak 'Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü' verildiğini anımsatan Aşut, 'Bu yıl oda olarak ödüle aday olduk ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan teşekkür belgemizi aldık.' dedi.

Aşut ayrıca ihracatını koruyan bir kent olduklarını bildirdi.

Zor zamanda var olanı korumanın önemli olduğunu belirten Aşut, siyaset üstü duruşlarıyla kenti kucaklamaya ve demokrasinin sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Aşut, 'Umudunu kaybetmeyen bir İçel imajı çok önemlidir. Çünkü bu zor zamanlarda ihtiyacımız olan tek şey umuttur. Bu umut ile bu yıl da şikayet eden değil, kendi eksiklerine odaklanan bir kent olacağız.' şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Aşut, toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek, bir süre sohbet etti.
Kaynak: AA