Muş'ta Şehit Kurtoğlu İçin Hatıra Köşesi Oluşturuldu

Muş'ta, Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesinde hatıra köşesi oluşturuldu.



Hatıra köşesinin açılışına Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Muş Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Okay, 27 Nisan 2016'da Varto ilçesinde zırhlı polis aracına düzenlenen hain saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Yücel Kurtoğlu'nu minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Vali Yavuz'un girişimleriyle şehidin adına hatıra köşesi oluşturulduğunu belirten Okay, 'Bu okulda eğitim gören gençlerimizin vatanına, milletine bağlı bireyler olarak yetişmelerini temenni ediyoruz.' dedi.

Selda Yavuz ise şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Öğrencilerin bir ağaç gibi olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

'Kökler anne-babadır, dallar siz eğitimcilerimiz, yapraklar da yavrularımızdır. Sizler bu dallardaki yaprakları yeşertin. Onları vatanına, milletine, dinine, bayrağına, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirin. Sevgili gençler, sizler de okuduğunuz ve şehidimizin adını taşıyan bu okulda hem ülkemiz hem de kendi geleceğiniz için çalışın ve kendinizi iyi yetiştirin. Art niyetli insanlar karşısında daima dik durun ve onlara asla fırsat vermeyin. Bu vatanın evladı olduğunuzu unutmayın. Çünkü biz sizlere çok güveniyoruz. Yeni Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir.'

Şehidin annesi Güler Kurtoğlu, 'Bizim öyle bir liderimiz var ki rabbim onu bizim başımızdan eksik etmesin. Rabbim şehitlerimizin kanını yerde bırakmasın. Ben bir şehit annesi olarak Cumhurbaşkanıma selamlarımı yolluyorum. İyi ki varsınız rabbim sizi başımızdan eksik etmesin.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA