Mercedes-Benz Türk'ten 50 Startup'a 500 Bin Liralık Destek

Şirket, 50. kuruluş yıl dönümünde 50 startup'a toplam 500 bin liralık ödül vereceği bir yarışma başlattı MercedesBenz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Sülün: '50 yıldır yenilikçi çözümlerle yalnızca kendi işimize değil Türkiye'nin geleceğine ve potansiyeline yatırım yapıyoruz' 'Türkiye'ye inanıyoruz ve ülkemizle birlikte büyüyoruz. Bu ilkemiz doğrultusunda 50. yılımızda 50 startup'ı destekleme kararı aldık'

Mercedes-Benz Türk, 50. kuruluş yıl dönümünde 50 startup'a toplam 500 bin liralık ödül vereceği bir yarışma düzenliyor.

Mercedes-Benz Türk'ten yapılan açıklamaya göre, 1967 yılında Otomarsan ismiyle İstanbul'da kurulan ve bugüne kadar yaptığı 1 milyar avroyu aşan yatırımlarıyla Türkiye'nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk, 50. yılını kutluyor.

Şirket, yenilikçi, sürdürülebilir ve yaratıcı fikirleri destekleyerek topluma ve çevreye fayda sağlayan, pozitif sosyal etkisi olan ve hayatı kolaylaştıran çözümler üreten yaklaşımlara katkıda bulunmak amacıyla '50. Yılda 50 Startup' projesini başlattı.

Mercedes-Benz Türk'ün, Yaşama Dair Vakfı, Impact Hub İstanbul ve Startupboothcamp İstanbul iş birliğiyle düzenlediği yarışma için başvurular bugün başladı.

'50. Yılda 50 Startup' projesine teknolojiyle bağı olan, pazar değeri bulunan, fikir aşamasını geçmiş, iş planı çalışması yapmış ve prototip aşamasına gelmiş veya prototip üretmiş startup'lar başvuru yapılabilecek.

Başvurular, proje için oluşturulan mikrosite (www.startup50mbt.com) üzerinden gerçekleştirilecek. Proje süresince tüm duyuru ve aşamalar bu site üzerinden takip edilebilecek.

- Toplam ödül miktarı 500 bin lira

İki aşamalı seçim sürecinde proje jürisi, ödüle layık görülen 50 startup'ı seçecek. Birinci aşamada jüri tarafından seçilerek ön elemeyi geçen 100 startup, bir günlük eğitim kampında buluşacak. Burada mentorlar eşliğinde pazarlama, iş planı oluşturma eğitimleri alarak, nihai iş planı sunumlarını hazırlayacaklar.

Ardından jüri, 100 startup arasından ikinci aşama seçimle ödüllendirilecek 50 startup'ı belirleyecek. Seçilen 50 startup'a toplamda 500 bin liralık para ödülü verilecek.

- 'Türkiye'nin geleceğine ve potansiyeline yatırım yapıyoruz'

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, yarışmaya ilişkin değerlendirmesinde, şirket olarak 50 yıldır yenilikçi çözümlerle yalnızca kendi işlerine değil Türkiye'nin geleceğine ve potansiyeline yatırım yaptıklarını belirterek, 'Türkiye'ye inanıyoruz ve ülkemizle birlikte büyüyoruz. Bu ilkemiz doğrultusunda 50. yılımızda 50 startup'ı destekleme kararı aldık.' ifadelerini kullandı.

Projenin en belirgin ve ayrıştırıcı özelliğinin bu desteği tamamen bir hibe olarak vermeleri olduğuna işaret eden Sülün, 50 startup'a 500 bin liralık destek verirken herhangi bir karşılık beklemediklerini vurguladı.

Sülün, ayrıca seçtikleri startup'lara sadece maddi destek vermediklerini, bunun yanı sıra onları eğitim kampına davet ettiklerini, ihtiyaç duydukları eğitim ve yönlendirmelerle onların ellerinden tutmayı hedeflediklerini aktardı.

Kaynak: AA