Öğretmen Adayları, Engelli Öğrencilerle Resim Yaptı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü öğrencileri, zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerle ortak çalışma yaptı.

Menteşe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen Engelsiz Sanat Projesi, MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü öğrencileri ile bir grup zihinsel ve bedensel öğrenciyi bir araya getirdi.

Öğretmen adayları, sohbet ederek yakından tanımaya gayret ettikleri engelli öğrencilere resim ve boyama konusunda ders vererek birlikte çalışma yaptı.

MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Abdullah Cem Özal, engelli bireylerin mutluluklarına ortak olmak istediklerini söyledi.

Projenin, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında proje hazırlandığını belirten Özal, 'Geleceğin öğretmen adayları, akademisyen adayları olan öğrencilerin engelli çocuklarla bir araya gelerek onlarla iletişimlerini daha da güçlendirdik. Burada hem öğrencilerimiz hem de engelli bireyler ve aileleri mutlu oldu.' dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise engelli bireylerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik projeler üretmeye devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız için ürettiğimiz projelerle, onların kaybettikleri özgüvenlerini geri kazanmalarını ve sosyal hayatın içerisinde tekrar kendilerine yer bulmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarına, engelsiz bir şekilde devam etmeleri, hayatın içine karışmaları için pek çok çalışma yapıyor, yeni projeler üretiyoruz. Amacımız engelli vatandaşlarımızın, çocuklarımızın herhangi bir engelle karşılaşmasını önlemek.'

Kaynak: AA