Kahramanmaraş Platformu Hollanda'yı Kınadı

Kahramanmaraş Platformu, Hollanda’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya ve koruma memurlarına yapılan saldırıyı kınadı.

Kahramanmaraş Platformu Hollanda'yı Kınadı
Kahramanmaraş Özel İdare binası önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve birçok platform üyesinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Taşkıran, “Hepinizin bildiği gibi 11 Mart Cumartesi günü bakanlarımız Hollanda’da yaşayan gurbetçilerimiz ve diplomatik temsilcilerimizle buluşmak, 16 Nisan’da yapılacak referandumda oy kullanacak 5 milyon vatandaşımızı bilgilendirmek amacıyla Hollanda’ya gitmek istemiştir. Fakat Hollanda Hükümeti mitinge izin vermediği gibi güvenlik gerekçesiyle Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının inmesine dahi izin vermemiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın aracına saldırmış ve daha da ileri giderek bakanımızı küstahça sınır dışı etmişlerdir. Bu duruma tepki veren gurbetçilerimize Hollanda polisi oldukça sert bir şekilde karşılık verip atlarıyla ve köpekleriyle saldırmıştır” dedi.

Irkçı, faşist ve gayriahlaki tutumları asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Taşkıran, “Bizler, Kahramanmaraş’ta İslami ve insani değerleri savunan sivil toplum kuruluşları olarak Orta Çağ Avrupası’ndan kalma bu karanlık, faşist, antidemokrat, hukuktan ve insanlıktan uzak vahşi tavır ve tutumları şiddetle kınıyoruz. Bu ırkçı, faşist, gayriahlaki tutumları asla kabul etmiyoruz. Diplomatik dokunulmazlığı olan yetkililerimizin, hala gözaltında tutulan bakan korumalarımızın ve şiddete maruz kalan gurbetçilerimizin yaşadıklarının hesabının sorulacağından adımız kadar eminiz” diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından tekbirler getirip dağıldı.
Kaynak: İHA