'Avrupa'yı Titretiyoruz'

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri “Avrupa’yı Titretiyoruz” yazılı pankart açarak Hollanda’nın Türkiye’ye karşı sergilediği tavrı kınadı.

'Avrupa'yı Titretiyoruz'
OMÜ Yaşam Merkezi önünde toplanan yüzlerce öğrenci, “Avrupa’yı Titretiyoruz” yazan pankart ve sloganlar eşliğinde Hollanda’ya tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, “Ülkemiz 16 Nisan’da tarihi bir süreçten geçecektir. Bu süreç sadece Türkiye’nin değil, ne yazık ki bir çok ülkenin tartışılan gündemi olmuştur. Geçtiğimiz günlerde Almanya, 2 gün önce ise Hollanda’nın bu fütursuzca tutumu milletimizi derinden üzmüştür. 1960 yılından beri vatandaşlarımız orada yaşamakta ve Hollanda’nın ekonomisine ve kültürel altyapısına katkı sağlamaktadır. Bunların tamamını göz ardı eden ve görmezden gelen bir ülke var artık karşımızda. Her platformda demokrasiden bahseden ancak demokratik söylem ve yaklaşımlara karşı olan, özgürlüğü haykıran ancak yasal biçimde ülkesinin bayrağını dalgalandırmaya çalışan vatandaşımızı engelleyen bir Avrupa görüyoruz. Bu ülke vatandaşlarımıza köpeklerle saldıran bir konuma gelmiştir. Vatandaşlarımızı ablukaya alıp onların üzerilerine atları süren ve medeniyetten bahsedip, bedeviliğin ötesine gitmeyi başaramayan bir zihniyet haline gelmiştir. Hollanda, Diplomatik pasaportu ile vatandaşla bir araya gelmek isteyen bakanımızı saatlerce bekleten utanç timsaline dönüşmüştür. Bunların temelinde faşizm ve nazizim yatmaktadır” dedi.

Türkiye’ye yapılan bu tür saldırılara karşı bazı hatırlatmalarda bulunan Oğul, “Ey Avrupa, bu millet tarihi boyunca her türlü fitneyi bertaraf etmiş, haksızlık karşısında sınır tanımayıp, sınır çizmeye çalışanları ise sınırlarına gömmüştür. Yaşamış oldukları o saraylarını da başlarına yıkmıştır. Ey Avrupa, ne çabuk unuttun Niğbolu’yu, Viyana’yı. Ne çabuk unuttun Preveze’yi, Çanakkaleyi. Hala anlamadın mı Türk milleti diz çöken değil, dünyayı dize getiren ve titreten millettir” diye konuştu.

Kaynak: İHA