Anadolu Üniversitesi Çevrimiçi Öğrenci Topluluklarının İkinci Kent Buluşması

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin öğrencilerin öğretim ihtiyaçlarıyla sınırlı kalmayıp, sosyal aktiviteler konusunda da daha iyi hizmet sunması amacıyla faaliyete geçirdiği “Çevrimiçi Öğrenci Toplulukları”nın ikinci kent buluşması, İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Çevrimiçi Öğrenci Topluluklarının İkinci Kent Buluşması
Açıköğretim Sistemi öğrencileri için yüz yüze öğrenimin yanında bir araya gelip sosyalleşme fırsatı da sunan ve ilki geçtiğimiz ay Eskişehir’de sinema alanında yapılan kent buluşmalarının ikincisinde ise sinema ve edebiyat topluluğu yürütücüleri ortak bir buluşma gerçekleştirdi. Yusuf Atılgan’ın Anayurt Oteli adlı romanını Edebiyat Topluluğu yürütücüsü Anadolu Üniversitesi Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Tunç çözümlerken, aynı adla sinemaya Ömer Kavur tarafından uyarlanan filmin çözümlemesini ise Anadolu Üniversitesi Sinema Topluluğu yürütücüsü Öğretim Elemanı Öğr. Grv. Engin Kılıçatan gerçekleştirdi. Tunç ve Kılıçatan’ın edebi eserler ve uyarlamalar hakkında öğrencilere bilgilendirmeler yaparak başladıkları buluşmada, sinema ve uyarlamalara dair çeşitli başlıklar katılımcılarla paylaşıldı. Sinema ve edebiyat ilişkisi bağlamında ele alınan Anayurt Otelinin her iki başlıkta çözümlemesinin yapıldığı etkinlik boyunca edebiyat, uyarlama ve sinema ile ilgili temel sorulara yanıtlar verildi.

“Temel amacımız, daha nitelikli olabilmeleri konusunda öğrencilere yardımcı olabilmek”

Açıköğretim Sistemi öğrencileriyle bir araya gelerek çeşitli konuları değerlendirmenin hem öğrenciler için hem de kendileri için olumlu etkilerini olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gökhan Tunç, “Çevrimiçi öğrenci topluluklarının kurulma amacı Açıköğretim Sistemine kayıtlı öğrencilerin farklı alanlardaki ilgilerine karşılık verebilecek bir platform yaratmaktı. Yani onlara sadece ders hizmeti vermeyip bunun yanı sıra onların ilgi duyabileceği konularda onlara gerekli olanağı tanımak, boş zamanlarında kendilerini geliştirebilmeleri ve daha nitelikli olabilmeleri konusunda yardımcı olabilmek. Ayrıca bu sayede öğrencilerle yüz yüze iletişim kurup bir örgün eğitimin verdiği hizmeti de sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“Kent buluşmaları sayesinde Açıköğretim Sistemi öğrencileriyle etkileşimi arttırmak istiyoruz”

Açıköğretim Sistemi öğrencileriyle yüz yüze buluşmanın önemine dikkat çeken Öğretim Görevlisi Engin Kılıçatan, “Açıköğretim’de okuyan öğrencilerimizle etkileşimi arttırmak ve kültürel faaliyetler gerçekleştirmek hedefiyle yola çıktık. Bu sunumlar da bu hedefin somut adımlarını oluşturuyor. Bunun ötesinde, hem edebiyata hem de sinemaya dair belli bir film ve kitap kültürü oluşturmak gibi bir hedefimiz var. Aynı zamanda somut olarak da bu alanlarla ilgili pratik çalışmalara yönelerek öğrencilerimizin yetilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA