Van'da YGS Heyecanı

VAN – Van merkez ve Erciş ilçesinde yapılan üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) 138 merkezden 39 bin 223 aday katıldı.

Van'da YGS Heyecanı
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ÖSYM Van İl Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Temur, Van merkez ve Erciş ilçesinde sınav yapıldığını belirterek, "Van merkezde 32 bin 723 adayımız var. 114 okul, 3 cezaevi ve bir de yedek binamız olmak üzere toplam 118 merkezde sınavımız yapılmaktadır. Sınavımızla alakalı şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadık" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, Erciş ilçesinde sınava 6 bin 500 civarında öğrencinin 20 merkezde girdiğini belirtti.

Adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi.

Sınava Türkiye geneli 2 milyon 265 bin 902 aday başvuru yaparken, sınav binalarında hiçbir eşyanın emanete alınmadığı gözlendi. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından temin edildi.

Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer aldığı sınavda, öğrencilere Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden 13 soru soruluyor.

Öte yandan sınava giren adayların yakınları ise, okul bahçelerinde Kur’an-ı Kerim ve Yasin okuyarak çocukları için dua ettiler.
Kaynak: İHA