Mevlüt Karakaya: MHP dün neredeyse bugün de orada

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya partisi hakkında yapılan eleştirilere canlı yayında yanıt verirken "MHP dün neredeyse bugünde orada."

Mevlüt Karakaya: MHP dün neredeyse bugün de orada
Mevlüt Karakaya: MHP dün neredeyse bugün de orada
Beyaz Tv'de Latif Şimşek'in sunduğu Dinamit programına konuk olan MHP'li Mevlüt Karakaya önemli açıklamalarda bulundu.

MHP'Yİ BÖLMEYE ÇALIŞTILAR

İhraç edilen isimlerin uzun süreden beri muhalif olduğunu söyleyen Karakaya "Uzunca bir süredir sabırla MHP'nin birliğini, dirliğini bozacak bir takım girişimlerde bulunmanın çok daha ötesinde MHP'nin hükmü şahsiyeti ve Genel Başkanımızla ilgili edep sınırlarını aşan eleştirinin çok ötesinde taşıp hakaret eden tavır ve davranışlarda bulunuyorlardı." dedi.

MHP SABIRLI DAVRANDI

MHP fazla demokrat olan bir partidir. Bugün bu arkadaşlarımız aylardır ve bir yılı aşkın bir süreden bu yana MHP'yi başarısız kılmak için, zayıflatmak için, bölmek ve parçalamak için MHP'yi başka mahfillere doğru yörüngesini kaydırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. MHP bu süreç içersinde son derece sabırlı ve sabrının son noktasına kadar devam etti.

CHP KENDİNE BAKSIN


Aylin Nazlıaka'nın CHP'den ihraç edilişini hatırlatan Karakaya " Aylin Nazlıaka bir dedikodu yüzünden CHP'den ihraç edildi. Bunu hiç kimse konuşmadı. Bugün CHP'liler MHP'nin bu haklı çıkarma girişimini farklı bir şekilde ifade etmeye çalışıyorlar. CHP'liler kendilerine bir bakmalarına gerekiyor." diye konuştu.

MHP'NİN TEK DERDİ MEMLEKETE MESELESİ

MHP'nin Ak Parti'yi siyasal olarak desteklediği iddialarına sert yanıt veren Karakaya "Bizim hassasiyetlerimiz dikkat edilirse destek veririz dedik. O desteğimizi devam ettiriyoruz. Barzani'nin bayrak skandalıyla ilgili en ağır eleştiriyi hükümete MHP olarak biz yaptık. CHP olayı farklı anlamış hala farklı boyutlara çekmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili daha ağzını açmadı. MHP'yi sanki Ak Parti ile bir olmuş bir siyasi parti gibi gösterip haksızlık yapıyorlar. Böyle bir şey yok. MHP'nin kamuoyu önünde haricinde hiç bir zaman gizli bir görüşmesi ne de anlaşması vardır. MHP'nin tek derdi memleket meselesidir. Biz bu tehlikeyi görüyoruz. " şeklinde konuştu.

MHP DAHA ETKİLİ OLACAK

Karakaya sözlerine şöyle devam etti;

MHP'nin zayıflayacağını söylüyorlar ama bunu anlatmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorlar. MHP yeni gelecek sistemde daha etkili olacak. CHP'nin sıkıntısı da budur.

ASIL DİKTATÖRLÜK MEVCUT SİSTEMDE


Yeni anayasanın diktatörlük getirmediği söyleyen Karakaya "MHP'nin olduğu hiç bir yerde kimse bölünmeden, federasyondan, özerklikten bahsetmesin. MHP'nin varlığı ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu işler ezbere olmaz. MHP'nin ve onun sayın genel başkanının geçmişteki duruşlarını tercihlerini şöyle bir gözde geçirecek olursak; belki o zamanları pek anlaşılamadı ama sonraları hep haklı olduğu ortaya çıktı. Asıl diktatörlük varsa mevcut sistemde var.

DÜN FEDERASYON VARDI...

Biz Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'la neyin kavgasını yapıyorduk? MHP'nin memleket meselesinden başka bir derdi yok. MHP o gün yürütülen çözüm ve açılım sürecinin bu ülkeyi parçalayacağını ve böleceğini ifade ediyordu. Ve MHP o dönemde çözüm sürecinin tek başına karşısında durdu. MHP'de muhaliflik yapanlar ve hayır kampanyası yapanlar özellikle buradan saldırıyorlar. "Dün böyleydi bugün ne oldu?" diyorlar. Şunu çok iyi anlasınlar dün anayasa tasarısı hazırlanıyordu. Bu taslakta FETÖ vardı, Abant platformunu unuttuk mu? FETÖ'yla, PKK'yla, İmralı'yla, Kandil'le yapılan bir anayasa taslağı tasarısı vardı. MHP burada toplumda bir farkındalık yapmak için çalışma yaptı. 9 büyük miting yaptık. Dün biz bunlara karşıydık o günkü tasarıda federasyon vardı, özerklik vardı. MHP onun karşısındaydı.

MHP'DE ZERRE DEĞİŞİKLİK YOK


PKK ve FETÖ konusunda aynı çizgide hareket ediyoruz. Yenikapı orada toplanmayla olmuyor. MHP'de herkes tespitini doğru yapsın. MHP'de zerre bir değişme yok. MHP dün de terörle mücadele diyordu, bugün de terörle mücadele diyor. Dün biz FETÖ'nün PKK'nın içinde olduğu altı federasyonluk üstü başkanlık sosuyla kapatılmış bir anayasa taslağına karşıydık. Bugün üniter yapı var ve biz buna destek veriyoruz.