Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Muş'ta Açıklaması

Tüfenkci: 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde güçlenen Meclis, yönetim ve yargıyla birlikte her alanda Türkiye'nin bugünkünden farklı noktaya taşınmasının önü açılacak'.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde güçlenen meclis, yönetim ve yargıyla birlikte her alanda Türkiye'nin bu günkünden farklı noktaya taşınmasının önü açılacak.' dedi.

Tüfenkci, Bingöl'deki programlarının ardından karayoluyla geldiği Muş'ta valiliği ziyaret etti.

Muş Valisi Seddar Yavuz, kurum amirleri ve partililerce karşılanan Tüfenkci, şeref defterini imzaladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tüfenkci, Muş'un önemli bir il olduğunu ve ekonomik anlamda kalkınmasının, refah düzeyinin yükseltilmesinin bölge ve Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, 'Muş tarım ve hayvancılık kenti olarak bilinmesine rağmen ekonomisi son zamanlarda yavaş da olsa gelişen ve cazibe merkezleriyle bu ivmenin hızlı şekilde değişime uğrayacağı illerin başında gelmektedir. Alpaslan 2 Barajı'nın bitmesi ve sulamanın tamamlanmasıyla kentin tarımdaki çehresi de değişecek.' diye konuştu.

- 16 Nisan'daki halk oylaması

16 Nisan'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik halk oylamasının yapılacağını anımsatan Tüfenkci, Türkiye'nin bir anlamda geleceğini oylayacağını kaydetti.

Muş'un da bu oylamada güçlü bir 'evet' ile yeni sisteme destek vereceğini aktaran Tüfenkci, şöyle konuştu:

'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde güçlenen meclis, yönetim ve yargıyla birlikte her alanda Türkiye'nin bugünkünden farklı noktaya taşınmasının önü açılacak. AK Parti iktidarları boyunca yakaladığımız siyasi istikrar ve milletin partimize olan güveniyle parlamenter sistem içinde yapılması gerekenleri yaptık ve gelinebilecek en üst noktaya ülkeyi taşıdık. Türkiye kişi başı geliri 11 bin dolara, ihracatı 145 milyar dolara ulaşmış bir ülke. Her alanda 2002'ye kıyaslandığında 5 kat büyükmüş bir ülke oluşturduk ama bunu yeterli görmüyoruz. Türk insanının milli geliri neden 25 bin dolarlara ulaşmasın, neden 2023 hedeflerini yakalamasın, enflasyon neden yüzde 5'in altına düşmesin, neden faizler tek hanelerin altına düşmesin. Bunu yakalayabilmek için cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçmemiz gerekiyor.'

Vali Yavuz da Tüfenkci'yi kentte ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, bakanlığın her alanda kente büyük önem verdiğini bildirdi.

Bakan Tüfenkci daha sonra AK Parti Muş Başkanlığı yöneticilerinden Necip Büte'nin ailesini ziyaret ederek, 'başsağlığı' diledi.
Kaynak: AA