Fas'ta Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı

Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Öz: “Fuara ülkemizin tanınmış ve büyük üniversitelerinin katıldığını gördüm. Faslı öğrenciler bu okullara gidip eğitim aldıklarında, bu okulların yüksek eğitim kalitesini buradaki çevrelerine tanıtma imkanı buluyorlar'

Fas’ta, Türkiye’den 15 vakıf üniversitesinin katıldığı Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı düzenlendi.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen fuarın açılışına Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz’ün yanı sıra, Rabat Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Sadiki, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili El-Abadile Maül Ayneyn ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar Fırat katıldı.

Fuarda AA muhabirine açıklamalarda bulunan Büyükelçi Öz, “Fuara ülkemizin tanınmış ve büyük üniversitelerinin katıldığını gördüm. Faslı öğrenciler bu okullara gidip eğitim aldıklarında, bu okulların yüksek eğitim kalitesini buradaki çevrelerine tanıtma imkanı buluyorlar. Her geçen gün ülkemizde eğitim gören burslu ya da burssuz Faslı öğrenci sayısı artıyor. Buradaki Büyükelçi olarak benim için çok gurur verici bir durum. Fas ve Türkiye, aralarında tarih boyunca hiç husumeti olmayan iki dost ülke, bu dostluk her zaman artarak devam etmiştir.” dedi.

Fuara katılan İstanbul Şehir Üniversitesi temsilcisi Efe Canuk,”Her yıl üniversitemizi tanıtmak ve Türkiye’deki eğitim fırsatlarını anlatmak için bu fuara katılıyoruz. En büyük hedefimiz Türkiye ve Fas arasındaki mevcut iyi ilişkileri değerlendirerek buradaki öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunmak. Türkiye’de sahip olduğumuz eğitim alt yapısı ve akademik yeterlilikle Faslı öğrencilere ulaşmak istiyoruz. Kültürel olarak yakın olduğumuz Faslı öğrencilerin üniversitemizde eğitim almaları Türk öğrencilerimize de çok büyük katkı sağlıyor.” diye konuştu.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi temsilcisi Sevgi Anıl Sökmensüer ise, “Bu sene üçüncü kez bu fuara katılıyoruz, üniversitemizi burada temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Okulumuz 55 farklı ülkeden binden fazla yabancı öğrenciye eğitim veriyor. Faslı öğrencilere okulumuzdaki eğitim fırsatlarını tanıtma için bulduğumuz bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YEE Rabat Türk Kültür Merkezi’nin de stant açtığı fuar, Cordoba Center tarafından düzenliyor. Üç gün boyunca Fas’ın Kazablanka, Tanca ve Rabat şehirlerinde devam eden fuarda, Faslı öğrencilere Türkiye’deki eğitim fırsatlarının tanıtımı yapılıyor.
Kaynak: AA