Cinayet Zanlısı Suriyeliye 17 Yıl 6 Hapis Cezası

Eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Suriyeli sanık, 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara'da eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Suriyeli sanık, 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haziran ayında Altındağ ilçesinde işlenen cinayet sonrası açılan ve Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son celsesinde, sanık Yaser Mansur ve avukatı hazır bulundu. 'Kasten öldürmek' ve 'ruhsatsız ateşli silahları bulundurmak' suçundan yargılanan sanık Mansur, tercüman aracılığıyla beyanlarda bulundu.

Mansur, eşinin kendisini aldattığı gerekçesiyle cinayeti işlediğini aktardı. Olayda haksız tahrik olduğunu dile getiren sanık, Suriye'de kadının aldatması sonucu işlenen bu tür eylemlerde, erkeğe verilen cezanın 3 ile 8 ay arasında olduğunu iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarınca müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasının ağır olduğunu öne sürdü.

Sanıktan sonra söz alan avukatı da sanık yargılanırken Suriye yasalarının dikkate alınması ve sanığın tahliye edilmesi talebinde bulundu.

Daha sonra karar için sanıktan son sözleri soruldu. Sanık Mansur, 'Mahkemenizin şefkat ve merhametine sığınıyorum. Ülkemdeki savaştan kaçarak çocuklarımla ülkenize sığındım. Affımı istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme, eylemin haksız tahrikle işlendiği ve mahkemedeki iyi hali nedeniyle cezasında indirime giderek sanığın 16 yıl 8 ay, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kaynak: AA