Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası tarafından müşterek düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Ahmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve çok sayıda kurum amir ve müdürleri ile iş adamlarının katıldığı törende kurum ve şahıs bazında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Programa katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, rakamlarla Bandırma’yı anlattı. Hisarcıklıoğlu, "Bandırma, Türkiye’deki en gelişmiş ilçeleri arasında 23’üncü sırada yer alıyor. Bunun için çok şanslısınız. Allah size müthiş bir coğrafya vermiş. Türkiye’de üniversitesi olan dört ilçeden bir tanesi Bandırma. Bandırmasporda da bir marka. Banvit bugün Türkiye Kupasını kazanarak bir kez daha Bandırma’nın markasının isminin üzerine isim kattı. 10 sene sonra Bandırma’yı hayal bile edemeyeceksiniz. Bandırma’daki Rotterdam Liman Projesi’nin hayata geçmesi ile bölgenin ve Türkiye’nin gücüne güç katmaya devam edeceksiniz. Son 8 yılda Türkiye’de istihdam yüzde 50 artarken, bu bölgede Türkiye ortalamasının üzerinde, yüzde 58 artmış. Kadın istihdamı Türkiye’de yüzde 89 artarken, bu bölgede yüzde 108 artmış. İhracat son sekiz yılda artış değeri yüzde 8 Bandırma’nın yüzde 49 10 sene sonra bu coğrafyayı hiçbirimiz tanıyamayacağız derken bunu demek istiyoruz. Ben sizlerden enerjiyi alıyorum, Anadolu’ya, Doğu’ya, Güneydoğu’ya gönderiyorum. Sizler yüzde 56 ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir değerle gelecekten umutlusunuz. Umut olmadan zaten bir şey olmaz. Sıkıntılarımız var. İş yapınca sıkıntı olmaz mı" dedi.

Konuşmaların ardından 2012-2013-2014-2015 yılı Kurumlar ve Şahıs Gelirleri bazında vergi rekortmenlerine ödülleri verildi.

Kaynak: İHA