Sarıgöl'den Kısa Kısa

Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 'Böbrek ve Pulmoner Haftası' dolayısıyla stand kurarak böbrek hastalıklarına dikkat çekti.

Standa gelenlere gün boyunca videolu gösterimler yapılarak eğitici ve bilgilendirici broşürler verileceğini belirten Dr. Erdal Görkem Gavcar, kronik böbrek hastalığının dünyada ve ülkemizde yaygın olduğuna dikkati çekti.

- Sağlıklı böbrek için neler yapılmalı

Dr. Gavcar, 'Böbrek hastalığı erken saptandığında önlenebilir veya durdurulabilir. Fazla kilosu olanlarda son dönemlerde böbrek yetersizliği gelişme riski 2 ila 7 kat daha fazladır. Bunun yanında yüksek tansiyon da böbrek hastalığına yol açmaktadır. Sigara böbrek işlevini bozmaktadır. Ayrıca aşırı tuz tüketimi de böbreklerimizi bozmaktadır. Kronik böbrek hastalığının tedavisinin erken tanı ile önlenerek durdurulabilmektedir.' dedi.

Sağlıklı böbrek için 8 altın kuralın olduğunu belirten Dr. Gavcar, 'Düzenli egzersiz yapmak, sağlıkı beslenme, yeterli su içmek, tuz tüketimini azaltmak, sigaradan uzak durmak, ağrı kesici ilaçlardan uzak durmak, kan şekerinizi düzenli ölçtürün, risk gurubunda iseniz düzenli kontrol ettirin' uyarısında bulundu.

- 184 öğrenci için yurt hazırlanıyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Sarıgöl Müdürlüğü, 184 öğrenci barındıracak A ve B Blok yurtlarda tamirat, temizlik ve düzenleme çalışmalarına başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Sarıgöl Müdür Vekili Şinasi Koç, 'Her iki blokta başlattığımız çalışmalarla eksiklikler giderilmeye çalışılırken, gerekli temizlik çalışmaları yapılarak öğrencilerin yerleşmelerini sağlayacağız.' dedi.

Kaynak: AA