'Evet' İçin Gündüz Merkezde Gece Kırsalda

16 Nisan’da yapılacak halk oylaması için ’evet’ turlarına devam eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, güne cami cemaati ve esnaf ziyaretleri ile başlıyor, akşam mesaisini ise kırsal mahallelerde yapıyor.

'Evet' İçin Gündüz Merkezde Gece Kırsalda
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, teşkilat üyeleriyle birlikte 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması için ’evet’ turlarına devam ediyor. Güne sabah namazı ve esnaf ziyaretleri ile başlayan Başkan Yılmaz, akşam mesaisini ise kırsal mahallelerde yapıyor. Perşembe akşamı Üçpınar ve Kavaklı mahallelerindeki vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, Cuma gününe ise Solugan Cami’nde başladı, ardından da Bağlar Sokağı’ndaki esnafları ziyaret etti. Yılmaz, vatandaşları 16 Nisan’daki halk oylamasında ’tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ için ’evet’ demeye davet etti.

’Milletin tek muhtabı olacak’

Yeni Sistem ile cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık görevlerinin birleştiğini ve milletin karşısına tek bir muhatap çıkarılacağını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Artık milletin sandıkta yetki verdiği bir makamın sözü geçsin istiyoruz. Birileri diyor ki ’cumhurbaşkanı parlamentoyu feshedecek.’ Bu doğru değil. Cumhurbaşkanının seçimleri yenileme kararı alması demek kendi görevini de sandığa giderek test etmesi demektir" dedi.

Türkiye’deki son 15 yıllık istikrar ve güven ortamının bir sisteme bağlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Milletimizin yüzde elli artı birinin oyuyla göreve gelen, her 5 yılda bir doğrudan halka hesap veren bir Cumhurbaşkanı yürütmede istikrar, ekonomide güven demektir. Bu sistem, yatırımların devam etmesi, işsizliğin azalması istihdamın artması demektir” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA