Muş Valisi Yavuz Açıklaması

'Devlet olarak vatandaşımızın silahın, şantajın gölgesinde oy kullanmasına asla müsaade etmeyeceğiz'.

Muş Valisi Seddar Yavuz, 'Devlet olarak vatandaşımızın silahın, şantajın gölgesinde oy kullanmasına asla müsaade etmeyeceğiz.' dedi.

Valilik Toplantı Salonunda muhtarlarla bir araya gelen Yavuz, 2017 yılının kendileri için büyük bir hamle yılı olacağını söyledi.

Özellikle KÖYDES konusunda ciddi yatırımlar yapacaklarını belirten Yavuz, kırsal altyapı sorunlarının çözülmesi, köy içi yolların yapılması, taziye evleri gibi konularda da çalışma yapacaklarını vurguladı.

Birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, şunları kaydetti:

'Muş'a atandığım ilk andan itibaren terör örgütünün vatandaşlarımız üzerinde oluşturduğu baskıyı fark ettik ve bunun için ciddi operasyonlar yaptık ve şükürler olsun ki vatandaşımızın üzerindeki bu baskıyı yok ettik. Bizim sizlerden ve vatandaşlarımızdan beklentimiz hak ve haklının yanında yer almanızdır. Devlet olarak görevimiz, iradenizin özgür bir şekilde sandığa yansıtması için gerekli tedbiri almaktır ve almaya da devam edeceğiz. Bazı köylerde ulaşım ve farklı nedenlerden ötürü vatandaşlarımız için uygun oy kullanma yerleri belirlendi. Bunlar yakında sizlere de bildirilecektir.'

Silahların gölgesinde oy almayı adet haline getiren hain terör örgütünün demokrasiye ve halkın özgür iradesine darbe vurduğunu belirten Yavuz, 'Devlet olarak vatandaşımızın silahın, şantajın gölgesinde oy kullanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. O yüzden bizim bu konudaki tavrımız nettir. Milletimizin huzuruna kasteden ve ülkemizi istikrarsızlaştırmak isteyenlere karşı bugün bizlere düşen saflarımızı sıklaştırmak ve birbirimizi daha çok sevmektir. Çünkü başka Türkiye yok.' diye konuştu.

Vali Yavuz, daha sonra muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.
Kaynak: AA