Marmaris'te 'Özel Çocuklar' İçin Örnek İşbirliği

Özel Olimpiyatlar Türkiye, Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çağdaş Bilim Koleji ile iş birliği yapacak.

Özel eğitim gereksinimi olan bireyler ile diğer bireylerin aynı spor takımları ve sosyal etkinliklerde birlikte yer almasını hedefleyen 'Birleştirme Projesi' kapsamında gerçekleşen iş birliği, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, ilçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Didem Ünsür, Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yeliz Ekiz Özdemir ve Çağdaş Bilim Koleji Müdürü Ahmet Ünal'ın katıldığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Kaymakam Celalettin Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye yararına çalışmalarda her zaman birlikte olacaklarını ve Marmaris'te güzel bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

- 'Sporun birleştirici gücünden yararlanıyoruz'

Özel Olimpiyatlar Ülke Direktörü Didem Ünsür, Onursal Başkanlığını Dilek Sabancı'nın yaptığı Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin, 'Birleştirme Projesi' kapsamında Marmaris'te Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çağdaş Bilim Koleji ile çalışmaya başladığını duyurdu.

Amaçlarının projelerle tüm Türkiye'yi sararak daha fazla çocuğa ulaşmak olduğunu belirten Ünsür, Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin, 170 ülkeye yayılmış, yaklaşık 4,5 milyon sporcuya sahip, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Special Olympics International'ın bir parçası olduğuna dikkati çekti.

Amaçlarının özel eğitim gereksinimi olan bireyleri dar sınırlarından çıkararak sosyal hayatın içine çekmek olduğunu vurgulayan Ünsür, 'Bunu da sporun birleştirici gücünden yararlanarak gerçekleştiriyoruz. Bu çocuklarımız ilgi ve sevgiyle çok güzel işler başarıyorlar.' diye konuştu.

Geçen yıl 18 bin kişiye ulaştıklarına işaret eden Ünsür, bu sayıyı ikiye, üçe katlamak istediklerini dile getirdi.

Toplantının ardından özel çocuklar ile Çağdaş Bilim Koleji öğrencileri futbol maçı yaptı.

Kaynak: AA