Halk Ekmek En Büyük Satış Mağazasını Açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, en büyük satış mağazasını GİMAT’taki fabrika önünde hizmete açtı. Taze ve çeşit çeşit ürünlerin satıldığı mağazaya vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

Halk Ekmek En Büyük Satış Mağazasını Açtı
Anadolu Bulvarı üstünde 4 bin 300 metrekarelik alana kurulan yeni satış mağazasına ilişkin bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Dokuzuncu ve en büyük satış mağazamızı, fabrikamız ödünde açtık. A kalite hizmeti olabilecek en ucuz şekilde vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.

Bu tip satış mağazası projesinin Türkiye’de ilk olarak kendileri tarafından uygulandığını ve her hafta ayrı illerden gelen yetkililer tarafından incelenerek bilgi alındığını kaydeden İlkbahar, “Tıpkı daha önce olduğu gibi fabrika önü satış mağazamız da pazar günleri hariç 24 saat açık olacak” bilgisini verdi.

Uzun yıllar Halk Ekmek Fabrikasına bağlı 450 satış büfesinde ekmek satışı yapıldığını ancak unlu mamullerin çeşitlerinin çoğalmasıyla yeni bir konsept geliştirerek, bu satış mağazalarını açmaya başladıklarını bildiren İlkbahar, “İstiyoruz ki insanlar aileleriyle, çocuklarıyla, eşleriyle birlikte iyi mekanlarda otursun ve düşük fiyatlı ürünlerimizi yiyerek hoşça vakit geçirebilsin. Bunun için de yeni bir konsept geliştirdik. Bu mağazalarımıza çok büyük ilgi oldu. 9. mağazamız olan buraya da daha ilk günden yoğun ilgi oldu” diye konuştu.



"Türkiye’de ilk ve örnek oluyor"

Ankaralıların güzel mekanlarda, güzel ortamlarda lezzetli ürünleri en ucuz şekilde tüketebilmesi adına hizmet verdiklerinin altını çizen İlkbahar, “Başkentliler, buradaki hizmetimizden vatandaşlarımız çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Biz de bu yüzden mağaza sayılarımızı daha da artırmayı düşünüyoruz” dedi.

Daha önce küçük bir binada satış yapan fabrika önü mağazasının vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini ve mekanın küçük gelmeye başladığını anlatan Ali İlkbahar, “Biz de buranın hemen yanına daha büyük ve konsepte uygun yeni mağazamızı açtık" şeklinde konuştu.

Satış mağazalarının örnek projeler olduğuna dikkat çeken İlkbahar, “Böyle bir çalışmayı ilk uygulayan şirket biziz. Her hafta ayrı illerden yetkililer gelip, incelemeler yapıp, bilgiler alıyorlar. Biz de elbette tüm Türkiye’de vatandaşların bu hizmetlerden faydalanmasını istiyoruz ve bu ilgiden de mutlu oluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Toplam 4 bin 300 metrekarelik alanı kapsayan yeni binadaki satış mağazası bölümü 300 kişilik oturma alanına sahip ve bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek inşa edilen mağazanın bin metrekarelik alt katında üretilen ürünler, üst katta sıcak sıcak satışa sunuluyor. Yeni binada yönetim birimleri de yer alıyor.

İlk günden yoğun ilgi

Açılışın yapıldığı ilk günden yoğun bir ilgiyle karşılanan, bölgedeki esnafın yanı sıra farklı bölgelerden mağazaya gelen müşteriler, Büyükşehir Belediyesi ve Halk Ekmek Fabrikasına teşekkür ettiler. Sabri Namlı, “Burası gayet güzel ve çok memnun kaldık. Her sabah uğruyoruz aslında ama yeni yeri görünce şok olduk. Halk Ekmek şirketine teşekkür ediyoruz. Ankaralıya yakışır bir yer olmuş” dedi.

Yusuf Eray Namlı adlı vatandaş ise, “Çok güzel burası. Gelişmiş ve bayağı büyük bir yer olmuş. Işıklandırmaları da çok güzel olmuş. Tüm arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim. Hiç böyle bir yer görmedim bile diyebilirim” diye konuştu.

İsa Öz, “Özel güvenlik görevlisiyim, yol üstüydü ve arkadaşımla kahvaltı yapalım istedik. Eski yeri çok küçüktü ve epey sıra bekliyorduk. Ama şu anda hem ürün yelpazesi genişlemiş hem de oturma alanları genişletilmiş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ömer Şentürk, “Yolumuzun üstünde olduğu için her zaman uğruyorduk zaten. Neyin nereden geldiği ve nasıl yapıldığı belli. Fiyat olarak en uygun yer burası. Lezzet olarak da çok güzel. Sosyal tesisler olarak Ankara’daki en iyi yer burası diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Seyhan Yılmaz, “Ankara’ya yeni taşındım. Başka bir şehirden geldim. İlk defa Halk Ekmek Satış Mağazasına geliyorum. Belediyenin böyle bir tesis açması çok güzel. Başka bir şehirde böyle bir tesis hiç görmedim ve çok beğendim. Fiyatları çok dikkatimi çekti, çok uygun. Lezzetleri de çok güzel. İnsanların aileleriyle gelebileceği güvenilir bir yer” dedi.

Yalçın Güçlü, “Eryaman’da oturuyorum. Buraya arkadaşımı ziyarete gelmiştim. Burada da kahvaltı yapmaya karar verdik. Çok hoş ve güzel bir görüntü var. Hoş bir mekan olmuş. Bundan sonra daha sık geleceğim buraya” diye konuştu.

Kaynak: İHA