Deprem Simülasyon Tırı Malkara'da

Deprem simülasyon tırında, Malkara ilçesinde vatandaşlar ve öğrencilere eğitim verildi.

Tekirdağ BüyükşehirBelediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ileMalkara Belediyesinin ortaklaşa organize ettiği program çerçevesinde, vatandaşlarıve öğrencileri eğitmek amacıyla ilçeye gelen deprem simülasyon tırı, eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

KandilliRasathanesi Deprem Eğitmenlerinden Rüya Seyhan, Malkara’da konuşlanan deprem simülasyon tırı önünde öğrencilere verdiği seminerde, depremin oluşumu, ev içinde eşyaların sabitlenmesi, neler yapılması,deprem başladıktan sonra ev içindeki duruşlar hakkında bilgiler verdi.

Deprem Simülasyon tırı içerisinde öğrencilere depremle ilgili geniş bilgiler veren ve tatbikiolarak deprem gerçekleştiren JeofizikMühendisi Yavuz Güneş, 'Depremsimülasyon tırı ile de vatandaşlarımıza hem deprem gerçeğini hatırlatmayı hemde deprem anında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiği konusundabilgilendirmeyi amaçlıyoruz.' dedi.

Kandilli Rasathanesi ileTekirdağ Büyükşehir Belediyesi görevlileri öğrenci ve vatandaşlara eğitimsonrasında kumbara ve Malkara Belediyesinin hediyelerini dağıttı.

Kaynak: AA